Nagyon durva botrány: Putyinék megpróbáltak beavatkozni egy demokratikus választásba, egy hajszálon múlt a sikerük

Putyin bagázsa majdnem elgáncsolta Moldova népét az EU-ba vezető úton.

Megvannak a népszavazási eredmények Moldova uniós csatlakozásáról: a szavazatok 99,41%-os feldolgozottságánál a szavazók 50,39%-a szavazott a csatlakozás mellett.

Egészen addig, amíg az ország külföldön élő szavazóinak voksát is megszámolták, úgy tűnt, hogy az ország polgárai a csatlakozás ellen vannak, azonban a diaszpóra néhány ezer szavazata megmentette az elnök, Maia Sandu tervét.

Sandu úgy véli, hogy az oroszok próbálják Moldovát gyengíteni. Kijelentette: Vlagyimir Putyinék propagandahadjáratba fogtak az országban:

A nemzeti érdekeinkkel ellenséges külföldiekkel együttműködő bűnözői csoportok eurótízmilliókkal, hazugságokkal és propagandával támadták meg hazánkat a legszégyenletesebb eszközökkel, hogy polgárainkat és nemzetünket a bizonytalanság és az instabilitás csapdájában tartsák

– mondta Sandu a szavazatok 90%-os feldolgozottságakor.

Sandu arról is beszámolt, hogy bizonyíték van rá, hogy az említett ellenséges erők 300.000 szavazatot próbáltak megvárásolni. Ezt „precedens nélküli csalásnak” nevezte és a demokratikus folyamat aláásásának.

Moldova 2022 márciusában nyújotta be európai uniós tagság iránti kérelmét és azon év júniusában meg is kapta a tagjelölti státuszt. A csatlakozáshoz azonban meg kell felelniük az EB által meghatározott feltételeknek, amelyben az EU minden segítséget megad az országnak.

(apnews.com/Nyugati Fény)

Valódi Hírek