Hatalmas magyar siker: Világbajnokságot nyert a hazai aerobikcsapat

Aranyérmet nyert a magyar aerodance-csapat a pesarói aerobik-világbajnokság során.

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a Fejér Fruzsina, Himmel Tünde, Kőnig Antónia, Goda Kamilla, Lőcsei Zoltán, Makranszki Anna, Mikulecz András, Ruzicska Vanessza összeállítású együttes a pénteki selejtezőből is az első helyen jutott tovább, és ezzel kivívta indulási jogát a jövő évi csengtui világjátékokra.

A Béres Boglárka, Dévényi Anna, Kajtor Enikő, Solti Réka, Lukács Annamária, Kövesdi Méda, Hernádvölgyi Dalma és Bencze Eszter alkotta stepaerobik csapat negyedikként, a Fejér Fruzsina, Himmel Tünde, Kőnig Antónia, Lőcsei Zoltán, Mikulecz András sportaerobik csoport pedig ötödikként zárt.

Az aerobik-világbajnokság során aratott győzelem kiemelkedő siker

Harminchét ország több mint 500 versenyzője indult. Őszintén, nem emlékszem, hogy valaha lett volna ennél komolyabb világbajnokság, amelyen részt vettünk.

Az egész vb utolsó gyakorlata volt a miénk. Fantasztikus teljesítményt nyújtottak a versenyzőink, életük legjobb formáját, gyakorlatát, mindenét hozták.

Azt mindenképpen szeretném kiemelni, hogy nem nyertünk még ilyen kategóriában vb-címet. Ilyenformán ez mindenképpen sporttörténelmi siker

– fogalmazott Sinkó Andrea felkészítő edző, versenybíró. Hozzátette: érdekesség, hogy csak férfi egyéni és aerodance kategóriában született európai érem, nagy volt az ázsiai dominancia.

(MTI/Flex Hungary/Facebook)

Valódi Hírek