FRISS: A DK kezdeményezi a kiskorúak bántalmazásának bűncselekménnyé nyilvánítását (+videó)

Önálló büntetőjogi tényállássá tenné a kiskorúak bántalmazását a Demokratikus Koalíció, ezt Gy. Németh Erzsébet jelentette be.

Gy. Németh: Nem elszigetelt esetekről van szó

Lassan alig múlik el hét, hogy ne járná be a hazai sajtót olyan hír, hogy gyermekeket bántalmaznak fizikailag vagy lelkileg. Gyerekeket vetkőztetnek le a tanteremben, gyereket rugdos a karateedzője, és most legutóbb arról hallottunk, hogy egy 14 éves gyereket vert agyrázkódásig a 34 éves bokszedzője – hívta fel a figyelmet Gy. Németh Erzsébet.

Ne hagyjuk, hogy azt hazudja nekünk az Orbán-kormány, hogy ezek elszigetelt esetek!

hangsúlyozta szombati sajtótájékoztatóján a DK országgyűlési képviselője.

Véget kell vetni a bántalmazásoknak!

A Demokratikus Koalíció szerint a gyermekeket érő sorozatos testi és lelki bántalmazásoknak véget kell vetni! Ha az Orbán-kormány nem hajlandó megvédeni a gyerekeinket az iskolában és az iskola utáni sport- és szabadidős tevékenységek alatt,

akkor csak a törvény erejével sújthatunk le a bántalmazókra

– hangsúlyozta.

A DK benyújtotta a módosító javaslatát

Közölte: ezért

a DK benyújtotta az Országgyűlés elé a Büntető törvénykönyv módosító javaslatát,

amely önálló büntetőjogi tényállássá tenné a kiskorúak testi és lelki bántalmazását, egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtaná azokat a felnőtteket, akik a kiskorúval szemben az emberi méltóságát súlyosan sértő, megalázó, vagy erőszakos magatartást tanúsítanak, továbbá lelki, erkölcsi, mentális, vagy pszichés fejlődését súlyosan veszélyeztetik.

„Ezenfelül követeljük, hogy a sportért felelős államtitkárság tegye az állami sporttámogatások feltételévé, hogy

a sportszervezetek garantálják a gyermekek biztonságát

az edzéseken és a versenyeken! Nincs helye az erőszakos embereknek a gyerekek közelében, ezért a DK szerint csak a várható büntetés súlyosbítása tarthatja vissza az elkövetőket a kiskorúak bántalmazásától”

– hívta fel a figyelmet.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek