Undorító bűncselekmény: Levágta a nyomkövetőt, mire a rendőrök megtalálták, megerőszakolt egy nőt

A 33 éves férfi megerőszakolta a 72 éves nőt, miközben bűnügyi felügyelet alatt állt.

Hosszú bűnlajstrommal rendelkezik O. Zsolt, aki két évvel ezelőtt megerőszakolt és kifosztott egy 72 éves asszonyt a Népligetben tudta meg a 24.hu pénteken.

Rengeteg ügyben ítélték el

A portál azt írta, hogy mindössze pár héttel azután, hogy megerőszakolta áldozatát, jogerősen két év fegyházra ítélték a férfit lopásokért. Utána újabb

két év négy hónap fegyházbüntetést kapott

vagyon elleni bűncselekmények miatt. Most is ezt a büntetését tölti, de még sok börtönév vár rá.

A jelenlegi büntetését követően ugyanis három év fegyházbüntetést kell letöltsön hamis vád miatt is. Emellett

több mint három év börtönt szeméremsértés

és garázdaság miatt. Ehhez még hozzáadódik az a büntetés, amit a 72 éves asszony megerőszakolásáért és kifosztásáért szabhatnak ki rá. Így az utóbbi bűncselekményért akár tíz évnél is többet kaphat a halmazati szabályok miatt.

Levágta magáról a nyomkövetőt

Két évvel ezelőtt az idős nő személyesen tett feljelentést O. Zsolt ellen. A hatóságnak elmondta, hogy egy fiatal férfi megverte, megerőszakolta és elvette tőle a mobilját is. A férfi éppen bűnügyi felügyelet alatt állt egy korábbi bűnügye miatt, de levágta a lábáról nyomkövetőt, és megszökött a rendőrök elől.

A speciális eszköz viszont riasztást küldött a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába, amikor

a férfi levágta a készüléket

és elhagyta a lakhelyét. A rendőrök azonnal a keresésére indultak és nem sokkal a nemi erőszak elkövetése után el is fogták a Népligetben. A férfi drog hatása alatt állt. Megtalálták a lopott mobiltelefont is.

Azt állította a férfi, hogy nem emlékszik semmire

A férfi az elfogása után úgy próbált védekezni, hogy azt állította, napok óta drogozott és ezért nem emlékszik semmire. Szerinte ha ilyesmit tett volna, akkor biztosan emlékezne rá – írta a portál.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésre azt írta a portálnak:

„A korábban letartóztatásban volt, jelenleg más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztését töltő gyanúsított tagadta, hogy a bűncselekményeket elkövette volna, és panasszal élt a gyanúsítás ellen. Ezt a kerületi ügyészség elutasította. A nyomozás jelenleg is folyamatban van BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányságán.”

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek