Rossz hírt közölt a lakossággal az Energiaügyi Minisztérium: Így változnak a távhőárak

Az Energiaügyi Minisztérium közlemény kiadásával reagált a kiszivárgott hírekre.

Az Energiaügyi Minisztérium közlemény kiadásáról döntött

Rossz hírt közölt az Energiaügyi Minisztérium: az októberi távhődíj-csökkentés a lakosságot érinti. Az csupán az állami és önkormányzati intézmények számára lesz elérhető. A hírt a szaktárca a szombat délutáni Facebook-bejegyzésében közölte. Ezzel a minisztérium a sajtóban terjedő „téves értelmezésekre” reflektált.

A minisztérium azzal dicsekedett, hogy a kormányzat tavaly kétszer felezte meg az érintett állami és önkormányzati pénzügyi szervek távhődíjait. Ennek köszönhetően már most a 2022. év végi (horrorisztikus árú – a szerk.) tételek negyedét fizetik.

Az új gázévben ezek az intézmények ismét

kiadásaik nagyarányú csökkentésére számíthatnak

– közölték.

Az Energiaügyi Minisztérium közlése alapján kiderült: NEM lesz olcsóbb a távhő ára a lakosság számára

A kormány a rezsicsökkentéssel Európa legalacsonyabb áram- és gázárait biztosítja a magyar családok számára

– harsogja a tárcaa a pillanatok alatt megcáfolható közleményében. A háztartások rezsivédett távhőárai nem változtak a „háborús energiaválságban” (sic!), és nem módosulnak október elsejével sem – szögezték le. Tehát a dicshimnusz leplezett, ugyanakkor érdemi konzekvenciája az, hogy

az előzetes híresztelésekkel ellentétben NEM lesz olcsóbb októbertől

a lakossági távhő ára.

Végül arról is beszámoltak, hogy az Energiaügyi Minisztérium ősszel pályázatokat indít a távhőszolgáltatás zöldítése, energiahatékonyságának javítása érdekében. A csaknem 95 milliárd forint összértékű beruházások a szolgáltatási színvonal emelésével segítik majd az otthonaikat távfűtéssel melegen tartó családokat – állították.

(Energiaügyi Minisztérium/Facebook)

Valódi Hírek