Figyelem! Ezeket a járatokat zárják le az árvíz miatt Budapesten

A Duna mentén tapasztalható árvíz a közösségi közlekedést is érinti.

Elsősorban a Duna menti útszakaszokon és járatokon várhatók lezárások, korlátozások Budapesten az árvíz miatt, ez pedig a közösségi közlekedést is érinti – számoltunk be róla korábban.

A 2-es villamost reggel már lezárták a Duna mentén tapasztalható árvíz miatt

Megírtuk, hogy a 2-es villamos keddtől nem közlekedik a Széchenyi tér és a Március 15. tér között.

Jelenleg az alábbi változások vannak érvényben:

  • a 26-os, 15-ös busz nem közlekedik,
  • a 4-es és a 6-os villamos a Margit-szigetnél nem áll meg, nem lehet autóval behajtani oda,
  • a 34-es busz és az éjszakai 934-es is terelve közlekedik.

2013-ban, amikor a Duna hasonló mértékben áradt, Tarlós István főpolgármester úgy nyilatkozott, hogy amennyiben a folyó vízszintje eléri a 850 centimétert, akkor az M2-es metró Batthyány téri megállóját le kell zárni.

Emellett korábban HÉV-vonalakat is le kellett állítani, amikor áradt a Duna.

A HÉV lezárásáról később döntenek

A BKK a vg.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy a fővárosi közműcégek határozzák meg az árvízi védekezéshez szükséges lépéseket. Ezek alapján pedig a BKK szakemberei – a szolgáltatókkal egyeztetve – döntenek a közösségi közlekedési járatokat érintő esetleges korlátozásokról. Azt is elmondták, hogy

ha a Duna vízszintje megköveteli, akkor a metró- és a HÉV-vonalakon is bevezetik a korlátozásokat,

de jelenleg erre még nincs szükség.

Beszámoltunk arról, hogy Karácsony Gergely főpolgármester közölte, hogy a Margit-szigeten 800 ezer homokzsákot telepítettek. A Római-parton pedig agyaggátat építettek, a csatornazsilipek zárásánál ipari búvárok végzik a feladatukat.

Valamint megtették a szükséges lépéseket a biztonságos ivóvízellátás fenntartásáért.

Az árvíz miatt több járat terelve közlekedik

Az elmúlt évtized legnagyobb árvize közeledik Budapesthez. Az árhullám miatt jelenleg harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben. A Duna vízállása napról napra emelkedik, ezért

korlátozni kell a rakpartok forgalmát

írta a BKK.

A közösségi és a közúti közlekedést érintő korlátozásokról részletesen az alábbiakban tájékozódhatsz:

  • Szeptember 16-tól, hétfőtől a 34-es busz a Rómaifürdő és Békásmegyer között nem közlekedik. A 934-es éjszakai szintén nem jár a Római úti lakótelep, Varsa utca és Békásmegyer, Újmegyeri tér között.
  • Szeptember 17-től, keddtől a villamosok a Széchenyi tér és a Március 15. tér között nem közlekednek. A kimaradó szakaszon pótlóbusz nem jár, ezért a belvárost érintő egyéb járatok, különösen a metrók, a kiskörúti 47-es és 49-es, a nagykörúti 4-es és 6-os villamos, a 72-es trolibusz, valamint a 9-es és a 15-ös autóbusz igénybevételét javasolják.
  • Lezárták a Pesti alsó rakpartot a Margit híd és az Erzsébet híd között. Szeptember 16-án, hétfőn 20 órától mind a Budai, mind a Pesti alsó rakpartot teljes hosszában lezárják a forgalom elől.
  • Lezárták a III. kerületben a Királyok útját az Emőd utca és a Pünkösdfürdő utca között.
Valódi Hírek