Halálos betegnek nézik Kósa Lajost – Megszólalt a politikus

Kósa Lajos annyit fogyott, hogy sokan halálos betegnek nézték. Legfrissebb interjújában megmagyarázta a politikus, mi is történt vele.

Nagy átalakuláson ment át a politikus, ősszel sokan alig ismertek rá. Most elmondta, mi történt.

„Amikor elmegyek valahova, húszból huszonketten azt kérdezik tőlem, hogy halálos beteg vagyok-e”

– kezdte mondandóját Kósa Lajos a hétfői Blikkben megjelent interjújában.

Kósa Lajos a Debreceni Egyetem 2024-es tanévnyitóján; Forrás: Facebook

Pedig csak főnöke példáját követi

„Szeretnék mindenkit megnyugtatni, semmi bajom nincs, csak vettem egy nagy levegőt a választások után, és belevágtam az edzésbe” – folytatta Kósa.

Kiderült, hogy Orbán Viktor miniszterelnök mellett Kósa Lajos is elkezdett edzeni a nyáron, így a Fidesz képviselője rövid idő alatt

tizenöt kilogrammtól szabadult meg.

A lap korábban azt is megírta, hogy a miniszterelnök is elkezdett edzeni és fogyókúrázni, ekkor hallották, hogy Kósa Lajos is ezt követi, ezért keresték meg a politikust, aki most 60 éves.

Kapcsolódó: Kiderült mit csinál Orbán, miközben emberek ezrei az árvíz ellen védekeznek (+fotó)

Egészégügyi okokból kezdett fogyókúrába

„Amikor elmegyek valahova, húszból huszonketten azt kérdezik tőlem, hogy halálos beteg vagyok-e. Szeretnék mindenkit megnyugtatni, semmi bajom nincs, csak vettem egy nagy levegőt a választások után, és belevágtam az edzésbe”

– mondta a képviselő.

Azt is elárulta, hogy. háziorvosa felhívására kezdett életmódváltásba, hiszen 15 kilogramm túlsúlytól kellett megszabadulnia, hogy elkerülje a későbbi egészségügyi problémákat.

„Örömmel láttam a Blikkben, hogy a főnök is elkezdett fogyókúrázni. Nem hangoltuk össze, igaz, egyszer régen beszéltük egymás között, hogy nem halhatunk meg addig, amíg nem mentünk fel gyalog a Mont Blanc tetejére, amihez nem lehetünk kövérek”

Hogyan fogyott le?

Annyit változtatott addigi étrendjén, hogy mindenből csak feleannyit fogyasztott, mint korábban. Arra odafigyelt, hogy kevesebb cukrot és több fehérjét fogyasszon. Ezzel egyidejűleg fokozatosan elkezdett mozogni is – foglalta össze a lap.

„Öt kilométert szoktam futni, de most még hátborzongatóan rossz köridőkkel, inkább nevezném ezt a mozgásfajtát kocogásnak. Régen atletizáltam, de rövidtávfutó voltam, sosem értettem, minek szaladna az ember hosszú kilométereket, amikor van autó, bicikli vagy motor”

– mesélte Kósa.

Ezért mostanában szembesült új problémákkal is. Például két-három öltöny kivételével az összes lötyög rajta – írták.

A volt debreceni fideszes polgármester Facebook-fotóin szembetűnő, milyen sokat fogyott:

(Kósa Lajos/Facebook)

Valódi Hírek