Elszabadultak az indulatok a párizsi olimpián: Óriási balhé tört ki az olasz–magyar vízilabdameccsen

Háttal állva hallgatta a himnuszt az olasz válogatott.

Győzött Olaszország ellen a magyar vízilabda-válogatott a párizsi olimpián

Mint ismert, szerdán rendkívül szoros küzdelemben nyert a magyar vízilabda-válogatott Olaszország ellen, amely győzelemmel a magyar csapat bejutott a párizsi olimpia elődöntőjébe. A mérkőzés során a bírók elvettek egy gólt az olaszoktól, majd négyperces kiállítással is büntették őket, amelyet többek is vitattak. Ugyanakkor a magyar csapat ötméterest is dobhatott. A meccs végül döntetlennel ért véget, a végeredményt az ötméteresek döntötték el.

Kitört a botrány, az olaszok kiakadtak a bírókra

A mérkőzés közben Francesco Condemi egy lövés során kézzel eltalálta Jansik arcát, akinek ezzel vérző sérülést okozott. Az incidens kiállításhoz és büntetőhöz vezetett, ám a döntést az olasz kapitány, Alessandro Campagna erősen bírálta, majd később az olasz sajtó is kifogásolta a bírók ítéletét. Az olasz küldöttség megóvta végül a döntését a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetségnél, azonban kérelmüket elutasították, így

a magyar csapat péntek este elődöntőt játszhat Horvátország ellen.

Olaszország pénteken az ötödik helyért játszott a spanyol válogatott ellen, ám a magyarok elleni meccsen történt esetet nem engedték el. A meccs előtt a bíróknak háttal állva hallgatták végig az olasz himnuszt, a kapitány pedig már a mérkőzés előtt időt kért, hogy a közönség megtapsolja Condemit, az olaszok megsérült játékosát.

A meccs első négy percét szándékosan egy játékossal kevesebben játszották, sőt, úgy tűnt, mintha csak imitálnák a játékot, ugyanis három gólt is kaptak a spanyoloktól. A meccset végül Spanyolország nyerte 11-9-re. Az olaszok szombaton este játszhatnak a hetedik helyért a görög–ausztrál meccs vesztesével.

(telex.hu nyomán)

Valódi Hírek