Egész faluja gyászolja a kisfiával együtt a teherautóban bennégett édesapát

Rendkívül megrázta a helyieket a tragikus baleset.

A 33 éves férfi gyermekével együtt bennégett a teherautóban

Mint megírtuk, kigyulladt egy felsődobszai telephely udvarában álló teherautó szerda esete. A járműben egy édesapa a fiával együtt égett halálra. A lángokat a szomszédok megpróbálták eloltani, de ekkor már késő volt,

a 33 éves férfi és 7 éves gyermeke bennégett az autóban.

A helyi lakosokat felkavarták a történtek

„Szaladtam a slagért, elkezdtük oltani a gépjárművet. Sikerült gyorsan eloltani a tüzet, még bele akartunk spriccolni a belsejébe. Kinyitottuk az ajtót, úgy találtuk meg őket benne. Nem tudtuk, hogy van benne valaki”

– nyilatkozta megrendülten a Tényeknek egy helyi lakos. Ő úgy tudja, a férfi el akarta vinni a telepről az IFÁ-t, éppen beindította a járművet, amikor a tragédia megtörtént. A kisfiút édesapja ölében találták meg a kiégett teherautóban.

„Bent voltunk, jövünk ki a medencéből, és egy robbanást hallunk. De már úgy égett, hogy őrület. És pillanatok alatt olyan magas láng volt, hogy még!

Persze ez az embert ilyenkor kegyetlenül megrázza”

– mondta egy másik szomszéd.

A férfi polgármesterként is indult, a rászorulóknak adományokat gyűjtött

Úgy tudni, a kétgyerekes családapa több gépet is tartott a telkén, amelyekkel kereskedett is. A 33 éves férfit minden környéken élő ismerte, akik nagyra tartották, megbecsülték őt. A férfiről azt mondták,

adományokat gyűjtött a rászorulóknak, még a polgármesterként is indult a faluban.

A helyi lakosok elmondták, kivétel nélkül mindenkit megrázott a sokkoló baleset. Egy másik szomszéd azt mondta, semmi rosszat nem tud mondani a férfire.

„Nagyon jó ember volt. Beszélgetett mindenkivel, ha tudott segített mindenkinek.

Én rosszat nem tudok róla mondani, nagyon sajnálom a gyereket, őt is. Nagyon-nagyon sajnálom őket”

– mondta.

A beleset körülményeit vizsgálják

Egy helyi szakértő a tragikus esettel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy csak nagyon extrém esetben robbanhat fel egy hasonló teherautó indításkor. Hogy most mi történhetett, azt szakértői vizsgálat keretében igyekeznek tisztázni. A katasztrófavédelem szintén azt közölte, hogy a tűz keletkezésének okát még vizsgálják.

Kapcsolódó:

Tragédia: Halálra égett egy apa és hétéves kisfia Felsődobszán

Valódi Hírek