Ütötte-verte a gyerekeket az ercsi óvoda igazgatónője, mégis visszahelyezték

Magyarország, 2024.

Ercsiben több szülő tett 2024 márciusában bejelentést bántalmazás gyanújával előbb a helyi önkormányzatnál, majd a rendőrségen. A rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt indított nyomozást.

A szülők elmondása szerint

az igazgatónő gyakran „beráncigálja az irodába” azokat a gyerekeket, akikkel gondja akad.

Egy ilyen esetről – „ami nem egyszerű megrángatás” volt – hangfelvétel is készült, a szülők ennek birtokában tették meg a bejelentéseket.

A hvg.hu megkeresésére akkor a települési jegyző elmondta: az óvodaigazgatót, bár megilleti az ártatlanság vélelme, felfüggesztik a pozíciójából, amíg a vizsgálat le nem zárul.

Még tart a rendőrségi eljárás, mégis visszahelyezték

Szabó Tamás, Ercsi polgármestere most levélben tájékoztatta a lakosokat, hogy visszahelyezi pozíciójába a korábban felfüggesztett igazgatónőt, aki ellen jelenleg is folyik az eljárás.

Így a polgármester ciklusának végéig, októberig töltheti be a tisztséget az igazgatónő és dolgozhat tovább a gyerekekkel.

Új pályázatot írtak ki de senki nem jelentkezett

Időközben letelt az igazgatói mandátum ideje és az igazgatónő eltiltása is. Így új pályázatot írt ki a pozícióra az önkormányzat, amelyre a korábbi igazgatón kívül nem jelentkezett más.

A képviselőtestület nem akarta megszavazni az igazgatónőt, ezért tartózkodtak, nyitva hagyva a lehetőségét, hogy más még pályázhasson pozícióra.

Újra ő lett az óvodaigazgató

Ilyen helyzetben a polgármesternek van lehetősége megbízott igazgató kinevezésére, ezt most meg is tette arra hivatkozva, hogy az évkezdés sok teendővel jár, ezek elvégzéséhez szükség van egy alkalmas intézményvezetőre.

Így újrázhat a szülők által bántalmazással vádolt, eljárás alatt álló igazgatónő, aki október végéig dolgozhat pozíciójában.

A polgármester így magyarázkodott az ügyben:

„Tudom, döntésem sokaknak dodonainak tűnik, de mindent latba vetve, mindent mérlegelve téve és a szülők többségének véleményét képviselve a bizalmat biztosítom a volt igazgató asszonynak”

(hvg.hu nyomán, címlapkép: illusztráció)

Valódi Hírek