Mi folyik itt? Pintér és Orbán az este együtt írták át a játékszabályokat

Pintér Sándor módosította az OKFŐ szervezeti és működési szabályzatáról szóló korábbi utasítását.

Pintér Sándor Orbán Viktor miniszterelnök jóváhagyásával – módosította az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) szervezeti és működési szabályzatáról szóló korábbi utasítását. Mindez a Hivatalos Értesítőben olvasható, az intézkedés pedig péntekről hatályos.

Abban az OKFŐ jogállását, alapvető adatait, tevékenységét és feladat-, valamint hatásköreit, szervezetei felépítését, személyi állományát taglalják. Szót ejtenek továbbá a főigazgató tevékenységéről, OKFŐ belső és külső irányítási eszközeiről, a főigazgató-helyettesek, az egészségügyi ellátórendszerért felelős főigazgató-helyettes, valamint a működésért felelős főigazgató-helyettes feladatairól. Emellett a dokumentumban összefoglalták a vezetőkre vonatkozó általános rendelkezéseket, az OKFŐ működésének általános szabályait is.

Az új szervezeti és működési szabályzat szerint péntektől az Országos Kórházi Főigazgatóságon már csak két főigazgató-helyettest engedélyeznek és nevesítenek: a már említett egészségügyi ellátórendszerért felelőst, illetve a működésért felelőst – mutatott rá a változásra a 24.hu.

Agyőt mondtak Bene Ildikónak

A kormányfő Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára Bene Ildikó országos kórházfőigazgató-helyettest felmentette e tisztségéből. Orbán döntése július 1-jei hatállyal érvényes. Indoklás nincs.

Kapcsolódó:

Mi folyik itt? Pintér javaslatára penderítette ki Orbán az egészségügy egyik vezető munkatársát

Valódi Hírek