Molnár Csaba: Minket nem a Fidesz küldött, de a Fideszt mi fogjuk elküldeni (+videó)

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke a rohamosan közelgő választások kapcsán tartott sajtótájékoztatót.

Hasonló kampányra korábban nem volt példa hazánkban, hiszen június 9-én nemcsak önkormányzati, hanem európai parlamenti választások is lesznek. A DK összesen több mint 10 ezer aktivistával mozgósítja a választópolgárokat a vasárnapi voksolásra – fogalmazott Molnár Csaba keddi sajtótájékoztatóján.

Mint azt a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd közös listájának kampányfőnöke mondta, ez csak a DK akciója. A Demokratikus Koalíció ugyanis rengeteg helyen folytat közös kampányt más pártokkal. Az érintett helyszíneken az említett szám így kiegészül a szövetséges pártok aktivistáival, önkénteseivel is – mutatott rá Molnár Csaba.

Hozzátette, hogy az aktivisták feladatai három csoportba sorolhatók:

  • utcai kitelepülésekre,
  • az ajtótól ajtóig tartó kampányolásra, azaz a kopogtatásra,
  • valamint a telefonálásokra.

Az utcai kitelepülésekről

A DK aktivistái mintegy 900 magyar településen vannak és lesznek kint a köztereken az elkövetkezendő napokban. Az önkéntesek nem csupán szórólapokat osztanak, hanem beszélgetnek is az arra járókkal. Ez nem a Fidesztől megszokott titkos kampány, a DK nem csupán a törzstáborának mozgósítását tűzte ki célul, hanem azt is, hogy minél több embert érjenek el országszerte – részletezte a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke.

A kopogtatásról

A héten a DK-sok több 100 ezer ajtón kopogtattak már, és ezt a következő napokban is folytatják. Molnár Csaba hozzáfűzte, nem csak ott lesz DK-s kopogtatás, ahol a pártnak saját polgármesterjelöltje van.

A telefonálásról

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint az akció országosan zajlik, de nem központilag. A párt aktivistái ugyanis minden városban működtetnek telefonközpontokat hol kisebb, hol nagyobb létszámmal.

A szavazatszámlálókról

Molnár Csaba hangsúlyozta, nem igaz a hír, hogy az ellenzéki pártok nem delegáltak annyi szavazatszámlálót a szavazókörökbe, mint korábban. Mint kifejtette, a Nemzeti Választási Iroda nyilatkozata szerint csak az EP-választás logikáján delegált szavazatszámlálókat tudják pártonként csoportosítani és összeszámolni. Az önkormányzati választás logikáján delegáltakkal ezt nem tudják megtenni, mert annyira bonyolult és sokszínű a kép. Márpedig az önkormányzati választáson 2200 jelölt indul a DK jelöltjeként vagy annak támogatásával – fejtette ki Molnár.

Hozzátette, teljesen természetes, hogy a Demokratikus Koalíció az önkormányzati logika szerint delegált szavazatszámlálókat a szavazókörökbe. Leszögezte, hogy elérik a teljes lefedettséget a szavazatszámlálók tekintetében az ország egészében.

Sajtótájékoztatója végén úgy fogalmazott:

„Minket nem a Fidesz küldött, de a Fideszt mi fogjuk elküldeni”

Arra kérek mindenkit, hogy most vasárnap szavazzon a legnagyobb ellenzéki közösségre, a DK–MSZP–Párbeszéd közös listájára, és szavazzon a közös ellenzéki polgármesterjelöltekre”.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek