Pattanásig feszültek az indulatok Magyarországon: A pápához fordultak a keresztények a súlyos döntés után

Ferenc pápa segítségét kérték a hívek.

Az információk szerint kényszernyugdíjazni akarják Benkovich Ferenc plébánost, aki a Győri Egyházmegyében látja el feladatait. Ferenc atya a Szemléleknek a minap úgy fogalmazott, ő maga nyugodt annak ellenére, hogy személyét és az egyházközséget is feszültség veszi körül már napok óta.

Ferenc pápa levelet kapott Magyarországról

A kényszernyugdíjazás híre nagy felháborodást váltott ki a hívek között, akik levelet írtak Ferenc pápának az esettel kapcsolatban. A vasárnapi úrnapi misére rengetegen érkeztek, a liturgia előtt és után aláírásokat gyűjtöttek a levél megerősítéséért. Azt nem csupán a Szentatyának, hanem Michael W. Banach apostoli nunciusnak és Erdő Péter bíborosnak is elküldték.

„Egyetlen egy célunk van: kérni, hogy a működő plébániai közösség megtartása és a hagyományok folytonosságának biztosítása érdekében Benkovich Ferenc atya a jelenlegi formában, plébániai kormányzóként kaphasson megbízatást, amíg egészsége engedi a szolgálatát”

– fogalmaztak a hívek.

Napokon belül kiderül, Veres András püspökhöz eljutott-e a hívek kérése, ugyanis rövidesen kihirdetik a papi áthelyezéseket.

Valódi Hírek