Rendkívüli bejelentést tett a honvédelmi miniszter: Nem tudják garantálni a magyar emberek biztonságát

Aggasztó kijelentéseket tett a honvédelmi miniszter.

„Nem tekinthetjük sajnos azt a forgatókönyvet sem kizártnak, hogy ismét a fegyvereké lehet szó Európában. Ennek az elkerüléséhez erőre van szükségünk”

– hangoztatta a honvédelmi miniszter a „Hadimustra – A magyar hadtörténet évszázadainak emlékei” elnevezésű időszaki kiállítás pénteki, székesfehérvári megnyitóján.

A honvédelmi miniszter szerint „lopakodik” a háború

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum és a Szent István Király Múzeum közös tárlatának megnyitása alkalmából mondott beszédében azt mondta: szerinte „ravaszul, de egyre nyíltabban lopakodik be a háború a mindennapjainkba, és a legnagyobb védelmi szövetségbe, a NATO-ba is, amelynek számos európai uniós tagja is van”.

„Egyre-másra nyilatkoznak meg ezeknek az európai uniós országoknak a vezetői annak a lehetőségéről, hogy a szomszédunkban már két éve dúló véres háborúban valamilyen formában vagy nekik, vagy a NATO-nak meg kellene jelenni.

Ebből Magyarország ki fog maradni”

– rögzítette Szalay.

A miniszter emlékeztetett hazánk „katonai nagyságára”

Szavai szerint a tárlat emlékeztet hazánk „katonai nagyságára”, szerinte „erőt, hitet és kitartást ad a ma katonájának és a ma magyar társadalmának ahhoz, hogy szeresse legdicsőbb és legdélcegebb fiait, a magyar katonát” – fogalmazott.

Szalay a tárlat megnyitóján kijelentette: a huszár a magyar nemzeti karakter egyenruhába öntött formája.

Úgy fogalmazott: „előbb volt a magyar, aztán a huszár, vagy fordítva, ezzel lehet vitatkozni, de a kettő nagyon összeforrt egymással”.

Kijelentette: nem tudják garantálni a magyar emberek békéjét és biztonságát

A miniszter szerint ez a könnyűlovas harcmodor, „ez az okos, bátor, de nem vakmerő, elszánt, mozgékony, gondolkodó katonatípus” – magyarázta – „talán a huszárban jelentkezik a legjobban”, és szerinte megmutatja azt is, „mit is tehet egy kis ország vas és érc nélkül, ha a leleményét és a tehetségét használja” – jelentette ki.

„Haderőt kell építenünk, mert enélkül

nem tudjuk garantálni a magyar emberek békéjét és biztonságát”

– figyelmeztette a lakosságot a honvédelmi miniszter.

(MTI)

Valódi Hírek