Robbanás rázta meg Tapolcát, több mint 100 lakást ürítettek ki a Veszprém vármegyei városban

Robbanás történt Veszprém vármegyében, Tapolca utcáin rohantak a tűzoltók.

Gázrobbanás történt szerda délelőtt egy tapolcai lakásban. Egy embert kórházba szállítottak, az épületet, az úgynevezett Y-házak egyikét, kiürítették – tájékoztatta a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-t.

Csondor Henrietta közlése szerint a Kazinczy téren, egy tízemeletes társasház egyik lakásában történt a robbanás. Vélhetően gázpalackok cseréje közben következett be a detonáció, amely kidöntött több falat és ajtókat szakított ki a helyükből. Egy embert vittek kórházba, a sérültön kívül egy kutya is tartózkodott a lakásban.

Az épület valamennyi lakását, 102 ingatlant kiürítettek, a lakókat átmenetileg a szomszédos iskolában helyezték el. Kisebb tűz is keletkezett, mintegy egy négyzetméteren égett egy kanapé, de azt a szomszédok még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották.

A káresethez a tapolcai önkormányzati tűzoltók, valamint a badacsonytomaji, keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak ki. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, szakemberek vizsgálják az épület statikai állapotát – áll a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek