Itt a vasárnapi előrejelzés: Záporokkal, zivatarokkal érkezik a fordulat az időjárásban

Mutatjuk, milyen időjárás várható vasárnap.

Vasárnap hajnalra fokozatosan csökken a felhőzet, a nappal képződött gomolyok összeesnek, a záporok, zivatarok megszűnnek, a legtöbb helyen kiderül az ég – hívta fel a figyelmet friss előrejelzésében a Hungaromet Zrt.

Hajnalban több helyen is – nagyobb eséllyel a középső és keleti országrészben – erőteljessé válik újra a gomolyfelhő-képződés, amiből helyenként ismét kialakulhatnak záporok, zivatarok. Emellett az északkeleti, szélcsendes részeken pára, köd képződhet.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatar környezetében lehet átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 15 fok között alakul.

Vasárnap délelőtt a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható, de az ország keleti felén erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés és napközben főként ott lehet záporok, zivatarok kialakulására számítani, este pedig a Dunántúlon néhol lehet csapadék.

A Dél-Alföldön heves zivatar kialakulására is van esély. A délies szél csak néhol élénkül meg, zivatarok környezetében azonban viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között változik, északkeleten marad hűvösebb az idő – ismertették.

Forrás: met.hu

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek