Betelt a pohár Komlón: Nem tűrik tovább, amit Pintérék tettek, utcára vonulhatnak a helyiek

A gyermekorvosi ügyeletért tüntethetnek Baranyában.

Lassan egy éve szűnt meg Komlón a gyermekorvosi ügyelet, éjszaka a beteg kicsikkel 30 kilométert kell utazni, hogy ellátást kapjanak a pécsi gyermekklinikán, ha baj van. A helyieknek elege lett, ezért az ellenzék segítségével aláírást gyűjtenek, hogy újra legyen a városban a gyerekeket ellátó intézmény. Ha kell, ezért hajlandóak az utcára is vonulni – tudta meg az ATV Híradó.

Pintérék szétverték az ügyeleti rendszert

A híradónak nyilatkozó komlói nő unokáját néhány hete harapta meg egy kutya: a lába nagyon erősen vérzett. Mivel Komlón nincs gyermekorvosi ügyelet ezért a városi kórházba vitték a fiút. Ám kiderült, hogy ott nem kapnak segítséget, tovább kellett menniük Pécsre.

„Az orvos visszatelefonált, és azt mondta, hogy vigyük be Pista gyereket. Le se jött, meg se nézte, föl se vihettük, hogy ránézzen, hogy nem egy ütőered harapott, vagy mennyire súlyos a seb. Semmit. Egy az egyben közölte a telefonon, hogy menjünk be Pécsre”

– fogalmazta meg a történetet Komlódi Józsefné.

A komlói képviselő naponta kapja a megkereséseket a helyeiktől, hogy tegyen valamit, mert ez a helyzet tarthatatlan. A helyiek nem értik, hogy maradhattak egy uniós városban 2024-ben ellátatlan beteg gyerekek.

„Hatalmas a felháborodás városszerte, hiszen elfogadhatatlannak tartják, hogy

már a gyermekek jóléte és egészségesen fontos ennek a kormánynak.

Miközben látjuk hogy minden másra van pénz”

– mondta Hidegkúti Szabolcs, a Komló Összeköt képviselőjelöltje.

A polgármesterjelölt összefogást szorgalmaz

Barbarics Ildikó polgármesterjelölt és csapata összefogásra buzdítja a helyieket, hogy a kormány tegyen végre valamit a gyermekellátásért.

Baranya második legnagyobb városa nem maradhat gyermekorvosi ügyelet nélkül.

„Jövő héten kezdjük az aláírásgyűjtést a gyermekorvosi ügyelet visszaállítása érdekében. Természetesen, amennyiben szükséges, kivonulunk az utcára is, és demonstrálunk ennek érdekében”

– jelezte Barbarics, a Komló Összeköt polgármesterjelöltje.

A szülőknek jelenleg két választása van Komlón és térségében ha beteg a gyerekük. Ha nagyon súlyos az állapota, akkor mentőt hívnak. Ha nem, akkor pedig saját kocsival zötykölődnek 40-45 percig, mire eljutnak a pécsi gyermekklinikára, ahol ellátják majd a gyermeket.

Valódi Hírek