Hétfőtől készülhetünk: Gigantikus közúti ellenzőrést tart a rendőrség

Nem lesz bocsánat a szabálytalanoknak.

Összehangolt közlekedésrendészeti akciót tart a rendőrség, amely elsősorban a tehergépjárművek és autóbuszok, valamint vezetőik ellenőrzésére terjed ki – írta meg a police.hu.

Fókuszban a szállítók

A ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport) éves ellenőrzési terve alapján lépnek akcióba. A rendőrség 2024. május 13. és 19. között Magyarország egész területén

a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végzi.

A ROADPOL Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében a rendőrök elsősorban a vezetési- és pihenőidővel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. Emellett a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét ellenőrzik.

Mutatjuk, mire számíthatunk még az idei évben

A tavalyi évhez hasonlóan a rendőrség idén is ellenőrzi a közlekedőket a ROADPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) keretein belül. Mint közölték,

  • 2024. június 17-e és 23-a között az ittasan, bódult állapotban vezetőket igyekeznek majd lefülelni a hatóság emberei Európa-szerte. Június 21-én egy 24 órás ellenőrzésre készülnek.
  • 2024. augusztus 5-e és 11-e között ismét a gyorshajtókat fogják szűrni a rendőrök.
  • 2024. szeptember 16-a és 22-e között megrendezik a „Roadpol Safety Days„-t, azaz a Biztonsági Napokat. A hatóság emberei ilyenkor a biztonságos közlekedésre hívják fel a figyelmet.
  • 2024. október 7-e és 13-a között a „Focus on The Road” során a rendőrök az autósok figyelmét, reakcióképességét mérik.
  • 2024. november 11-e és 17-e között ismét a tehergépjárműveket és az autóbuszokat ellenőrzik – a ROADPOL nagy hangsúlyt fektet a hasonló ellenőrzésekre, évente többször is célzottan ellenőrzik az említett járműveket.
  • Végül 2024. december 16-a és 22-e között ismét az ittasan, bódult állapotban volán mögé ülőket igyekeznek majd elcsípni Európa-szerte.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek