Mi történik? Gyerekv€rő jelöltet állítottak Orbánék az önkormányzati választásokra (+fotó)

A „családbarát” kormányzó párt ismét megtalálta a „legalkalmasabb” jelöltet. Tüke László gyerekv€rő politikus lesz a Fidesz jelöltje.

Pánik lehet Orbánéknál, elfogytak az embereik

Egyre több jel támasztja alá, hogy a kegyelmi botrány óta valóban bajban van Orbán Viktor pártja.

A napokban arról már beszámoltunk, hogy a kormányfő elindította a leszámolást a Fideszben, ugyanis egyetlen hivatalban lévő kormánypárti kerületi polgármester és kompenzációs listáról a Fővárosi Közgyűlésbe bejutott képviselő sem kapott bejutó helyet a kormányzó párt még nem nyilvános budapesti listáján.

A gyerekv€rő Tüke Lászlóra esett a választás

Az információk szerint a Fidesz Tüke László korábbi alpolgármestert, a József Attila Általános Iskola igazgatóhelyettesét indítja Pusztaszabolcson a júliusi önkormányzati választáson. Tüke önkormányzati képviselő is, de leginkább arról ismert, hogy ő volt az, aki 2019-ben írásos figyelmeztetést kapott a tankerületi központtól, mert

az iskolai nagyszünetben naplóval megütött egy ötödikes diákot

– hívta fel a figyelmet a 444.hu.

A fideszes politikus bántalmazási ügyéről jegyzőkönyv készült

A jegyzőkönyv szerint a nagyszünetben két osztálytárs, egy fiú és egy lány között konfliktus alakult ki, amelyről értesítették az osztályfőnök Tüke Lászlót, aki berontott a kémiaterembe, egy padot tolt a terem ajtaja elé, felugrott rá, kirántotta konnektorostul az iskolarádió hangszóróját, majd ordibálni kezdett a gyerekekkel, és fejbe vágta az egyiküket a naplóval – részletezték.

Mindezt

Tüke László maga is elismerte az általa is aláírt jegyzőkönyvben.

A szülők később bár visszavonták bejelentésüket, a tankerület vezetője ennek ellenére is lefolytatta a vizsgálatot, és a személyes meghallgatások alapján arra a különös megállításra jutott, hogy:

„a bántalmazás ténye nem bizonyítható kétséget kizáróan” (!).

Ugyanakkor megjegyezték, hogy Tüke maga rögzítette a jegyzőkönyvben, hogy tettlegesen bántalmazta a gyereket.

Csupán írásbeli figyelmeztetést kapott

A tankerületi vezető írásbeli figyelmeztetést adott a gyereket bántalmazó fideszes politikusnak, amelyben azt írták:

„a gyerekek között kialakult nézeteltérés során nem úgy viselkedett, ahogyan az egy pedagógustól ilyen helyzetben általában elvárható. Hibáját Ön is elismerte”.

Tükét arra is figyelmeztették, hogy a jövőben „tartózkodjon az ehhez hasonló reakcióktól és a pedagógus munkakörben elvárható

türelemmel és szakértelemmel kezelje az esetleges iskolai konfliktushelyzeteket”.

Megszólalt Tüke László

Felidézték, Tüke László akkor a 444-nek azt mondta: szerinte nem történt bántalmazás (!). A lap azon felvetésére, hogy akkor miért írta alá a jegyzőkönyvet, amelyben maga ismeri el, hogy megütötte a gyereket, azt válaszolta: szerinte „az nem a realitásokat tartalmazza” (?!). Arra is kíváncsiak voltak, hogy akkor miért kapott írásbeli figyelmeztetést, és miben ismerte el, hogy hibázott. A fideszes képviselő nem válaszolt erre a kérdésre (sem).

Tüke László a hivatalos Facebook-oldalán közzétett fotók tanúsága szerint

a gyerekv€rő fideszes politikus jó kapcsolatot ápol Kövér László házelnökkel is.

Fotó:

Tüke László és Kövér László Forrás: Tüke László/Facebook

Valódi Hírek