Riasztó a friss előrejelzés: Véget ér a nyár, kegyetlen hidegfront közelít Magyarország felé

Itt vannak a részletek.

Szépen lassan délire fordul a szél, ennek köszönhetően még melegebb levegő érkezik, azonban hétfőn hidegfront vet véget a nyári időnek, ekkor még csak az északi tájakon – figyelmeztetett friss előrejelzésében a Hungaromet Zrt.

Szombaton még nyugodt időre számíthatunk

Szombat hajnalban a légmozgás még gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul. Ennél enyhébb a vízpartokon és a magasabban fekvő részeken, hidegebb idő a hidegre hajlamos helyeken lehet – írták.

Szerdán érkezik a hidegfront

Az előrejelzés szerint szombaton még nyugodt idő várható, a Kárpát-medencét egyre melegebb hullámok érik el, amelynek következtében vasárnap és hétfőn még akár 3031 fokot is elérheti a hőmérséklet. Így újra megdőlhetnek a melegrekordok. A nyárias időnek ugyanakkor egy hétfőn érkező hidegfront véget vet,

szerdán pedig országszerte a sokéves átlag alá csökken a hőmérséklet

– hívták fel a figyelmet.

Hétfőn már lecsaphatnak a zivatarok

Hétfőn általában többórás napsütésre van kilátás fátyol- és gomolyfelhőkkel, de főleg a délutáni óráktól északnyugat, észak felől megvastagszik a felhőzet és többfelé elered az eső, záporeső, néhol zivatar is kialakulhat. A délnyugati, majd északnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 31 fok között alakul.

Kedden már többfelé várható eső

Kedden azonban már hazánk északnyugati felén zártabb, vastagabb lesz a felhőzet, többfelé várható eső, zápor, délen, délkeleten a napos periódusok mellett erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Szórványosan előfordulhatnak záporok, zivatarok. A nyugati, majd északi szél sokfelé megélénkül. A hajnali hőmérséklet 7 és 14, a csúcshőmérséklet 11 és 22 fok között alakul.

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek