Itt a vége: Mészáros Lőrinc bálnája megéhezett, és felfalta az ismert magyar céget

Lezárult a tranzakció: az MBH Bank megszerezte a Fundamenta többségi tulajdonát.

Megírtuk, hogy tavaly novemberben az MBH Bank Nyrt. részvényadásvételi szerződést írt alá a Fundamenta–Lakáskassza Lakás-takarékpénztár Zrt. 76,35 százalékos tulajdonrészének megvásárlására. A három eladó a német Bausparkasse Schwäbisch Hall AG, az osztrák Bausparkasse Wüstenrot AG és a német Wüstenrot & Württembergische AG.

Szerdán megtörtént a tranzakció zárása, így Mészáros Lőrinc gigabankja bekebelezte a Fundamentát.

Március 27-én a hivatalos jogi aláírási folyamat után Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója és Mike Kammann, a BSH AG igazgatóságának elnöke ünnepélyesen aláírta a tranzakció zárásának megerősítéséről szóló nyilatkozatot.

Leányvállalat saját névvel

A tranzakció zárását követően a Fundamenta

az MBH Bank konszolidált leányvállalataként,

de önálló entitásként működik tovább, saját márkanévvel és cégvezetéssel.

A Fundamenta ügyfelei az MBH Bank befektetési, biztosítási és hiteltermékeihez is hozzáférhetnek.

Az akvizícióval (cégfelvásárlással – a szerk.) az MBH Bank 480 ezer ügyféllel, 530 milliárd forint hitel- és 570 milliárd forint betétállománnyal gyarapszik. Valamint a lakossági megtakarítási és lakáshitelezési piaci részesedése is jelentősen növekszik. A pénzintézet termékei a Fundamenta értékesítési hálózatán keresztül még szélesebb körben lesznek elérhetőek – közölték.

A jelzáloghitel-piac vezető szereplői

„Az MBH Bank célja, hogy a két vállalkozás között már meglévő és még kiaknázatlan szinergiák révén a Fundamenta-csoporttal kiegészülve, a hazai megtakarítási és jelzáloghitel-piac vezető szereplőjévé váljon”

– írták a közleményben.

A termékpaletták kombinálásával, banki, lakás-takarékpénztári és biztosítási termékek összekapcsolásával, valamint az ügyintézés hatékonyságának növelésével számos

új befektetési, biztosítási és hiteltermékhez juthatnak majd a keresztértékesítés során az ügyfelek

– számoltak be róla.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Fundamenta márka, amely 27 év alatt mára az otthonteremtés meghatározó szereplőjévé vált, az MBH Bankcsoport égisze alatt működhet tovább. Biztosak vagyunk abban, hogy mind az MBH Bank, mind a Fundamenta ügyfelei számára jelentős előnyökkel jár az akvizíció nyomán épülő új ingatlanfinanszírozási és megtakarítási ökoszisztéma”

– mondta el Barna Zsolt.

Valódi Hírek