Jogerős az ítélet: Tiborcz István haverja nem titkolózhat tovább

A Kúria döntött.

Az első- és a másodfok után a Kúria is úgy döntött: ki kell adni a Bosnyák téri beruházás dokumentumait.

Mint ismert, az építkezésről Hadházy Ákos parlamenti képviselő számolt be tavaly nyáron. A szóban forgó szerződést 2023 áprilisában kötötték meg.

Annak értelmében a magyar állam 244 milliárd forintért megvette Tiborcz István üzlettársától, Balázs Attilától a Bosnyák tér mögé, az egykori Csömöri úti sporttelep helyére épülő félkész irodaházat.

Kisegítették Orbán vejének haverját

Hadházy véletlenül szúrta ki az ügyet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő szerződései közt. Még tavaly nyáron indított pert azért, hogy az Orbán-kormány kiadja a Bosnyák téren ásott hatalmas gödörre vonatkozó adatokat, azaz megtudjuk, hogy mi került azon 244 milliárd forintba.

2023. augusztus 22-én azonban az ellenzéki országgyűlési képviselő megosztotta: a Bosnyák téri „gödörről” szóló dokumentum kiadása a Nemzeti Vagyonkezelő szerint nemzetbiztonsági okok miatt nem volt lehetséges.

Pedig Gulyás Gergely elmondta, hogy a NAV-ot költöztetik majd a területre.

Hadházy másodfokon is perelt, ám a szerződést akkor sem kapta meg, mert a miniszterelnöki vő haverja fellebbezést nyújtott be. Csütörtökön azonban a Kúria jogerős döntést hozott: a dokumentumokat ki kell adni.

„A Kúria is megerősítette a jogerős ítéletet: az államnak ki kell adnia azt a gyalázatos szerződést, amelyik alapján horribilis 244 milliárdért (!) előre megvették Tiborcz haverjától a Bosnyák-téri szörny beruházást.

Így mondjuk nem csoda, hogy gőzerővel haladnak.

Nagy köszönet a Transparency International Magyarország csapatának, hogy a pert végigvitték!”

– írta a döntést követően Hadházy Ákos.

(Hadházy Ákos / Facebook)

Valódi Hírek