Mi a frász történik? Újabb orosz gazdasági vezetőt találtak holtan

Putyin Oroszországában nem életbiztosítás a vezetői pozíció.

Holtan találták a Lukoil egy újabb topmenedzserét, Vitalij Robertusz alelnököt. Rövid időn belül ő a negyedik vezető, aki rejtélyes körülmények közt halt meg.

„Mély szomorúsággal jelentjük be, hogy Vitalij Vlagyimirovics Robertusz,

a vállalat alelnöke 54 éves korában hirtelen elhunyt”

– írta a Lukoil sajtóközleményben.

Robertus több mint három évtizede, a diplomája megszerzése óta dolgozott a vállalatnál. Az orosz–ukrán háború kitörése óta azonban az orosz olajipar számos vezetője halt meg hirtelen. Csak a Lukoilnál négyen. A cég egyébként talán az utolsó orosz nagyvállalat, amely nem kötődik Vlagyimir Putyin diktatórájához. A „furcsa” halálesetek azonban más ágazatokban is rendre előfordulnak.

Megmagyarázhatatlan halálesetek

Először Alekszandr Szubotint, a vállalat korábbi csúcsmenedzserét találták holtan: ő 2022 májusában halt meg, egy magánházban találtak rá. A vizsgálat megállapította, hogy Szubotin halálát akut szívelégtelenség okozta. A h0lttesttét

a Moszkva közelében lévő Mitiscsi településen egy sámán pincéjében találták meg.

Ezek után Ravil Maganov, az igazgatótanács elnöke zuhant ki a moszkvai Központi Klinikai Kórház egyik ablakából 2022 augusztusában. Az orosz sajtó öngyilkosságként kezelte a balesetet. Maganov a kórház egy olyan részlegén esett ki a hatodik emeletről, ahol sajtóértesülések szerint

nincsenek térfigyelő kamerák

– vagyis az, hogy pontosan mi történt vele, nem tudni.

A Lukoil igazgatótanácsának következő elnökét, Vlagyimir Nekraszovot pedig szívelégtelenség vitte el 2023 októberében – számolt be a 444.hu.

Valódi Hírek