Komoly fordulatot vesz az időjárás: Ismét változásra készülhetünk

Az esőt semmiképp sem érdemes otthon hagyni.

Vasárnap este egy időre elbúcsúzhatunk a meleg, száraz napoktól. Hétfőn napsütésre nem, esőre azonban számíthatunk.

A hét utolsó napját a felhős az ég határozza meg. Rövid napos időszakokra többfelé számíthatunk, ám többnyire csak szűrt napfényben lesz részünk. Eleinte északon, északkeleten, majd átmeneti szünet után délutántól nyugat, délnyugat felől egyre több helyen alakulhat ki kisebb eső, zápor.

Élénk, a Dunántúlon és délen erős lesz a déli-délkeleti szél. Délután 13-20 Celsius-fokot mérhetünk, délen lesz melegebb az idő.

A vasárnap este lehűlést hoz

Este egy mediterrán ciklon éri el térségünket, amelynek hatására csapadékosra fordul időjárásunk és néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés.

Hétfőn felhős, borongós lesz az idő,

országszerte számíthatunk esőre, szükség lesz az esernyőkre.

Zápor, néhol zivatar is kialakulhat, csak délután kezd majd szakadozni a felhőzet. A déli-délkeleti szelet több helyen élénk, délkeleten néhol erős lökések kísérhetik. Reggel 4-11 fok várható, a csúcshőmérséklet pedig 10-18 fok között alakul.

Kedden marad a felhősebb idő, a rövidebb napos időszakok mellett elszórtan alakulhatnak ki záporok, néhol zivatarok is. Az északi-északnyugati szél többfelé élénk, nyugaton erős lehet. Délután 11 és 17 fok közötti maximumok várhatóak.

Szerdán északon, északkeleten zavarhatja több felhő a napsütést, és elszórt záporok alakulhatnak ki. Máshol a napsütésé lesz a főszerep. Az északkeleti tájakat leszámítva élénk, erős északnyugati szél várható. Napközben 10-16 fok valószínű.

(Kiemelt képünk illusztráció)

(idokep.hu)

Valódi Hírek