Tragédia Zuglóban: Halálos áldozata is van a péntek éjjeli lakástűznek

12 lakásból 20 lakó hagyta el ideiglenesen az otthonát a lakástűz miatt Zuglóban.

Lángok csaptak fel egy kétemeletes társasház földszinti lakásában, Budapest XIV. kerületében, az Ilka utcában – közölte a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága a honlapján percekkel éjfél után.

Mint írták, a fővárosi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet, majd hajnalban átvizsgálták az érintett lakás feletti ingatlanokat.

Az esethez a mentők is kiérkeztek, valamint a közműszolgáltató szakembereit is a helyszínre várják. A tűzoltói beavatkozás idejére a ház 12 lakásából 20 lakó hagyta el ideiglenesen otthonát – részletezte a katasztrófavédelem.

Péntek reggeli közleményükben tájékoztattak, hogy éjfél előtt fél órával érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez a zuglói tűz kapcsán. A szakemberek percek alatt a helyszínre érkezetek, az Ilka utcai társasház egyik 35 négyzetméteres lakása égett teljes terjedelmében.

Az ingatlanban lomokat halmozott fel az ott lakó, ez pedig nehezítette a tűzoltók dolgát, továbbá elősegítette a tűz terjedését – jegyezték meg.

A tűzoltók oltás közben találták meg a lakásban élő középkorú nő holttestét.

A lángokat néhány perc alatt sikerült megfékezni. A szakemberek gyors beavatkozásának köszönhetően a tűz a társasház többi lakására nem terjedt át – áll a közleményben.

Az épületet elhagyó 20 lakó az átszellőztetést követően hazamehetett. Az áram- és a gázszolgáltatást csak a kiégett lakásról választották le, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség – ismertette a katasztrófavédelem.

A társasházban és környékén felhalmozott hulladék nemcsak a tűz keletkezésének veszélyét növeli, hanem a menekülés lehetőségét is rontja. Az otthonunk tisztán tartása tűzvédelmi szempontból is fontos – hívta fel a figyelmet a hatóság péntek reggeli közleményében.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek