Mi lesz ebből? Bombariadó miatt evakuálták a Tesla Berlinhez közeli gyárát

A Tesla gyára kiürült, Berlin egyes részei pedig áram nélkül maradtak.

A Tesla Berlin melletti gyára elleni egy hete tartó tiltakozások erőszakba torkolltak. Kedd hajnali öt óra körül egy nagy robbanást lehetett hallani egy, az üzemhez közeli transzformátorállomásnál, és a steinfurti létesítmény lángba is borult – írta meg a vilaggazdasag.hu.

A Berlin külterületén lévő üzem a jelentések szerint a termelést is kénytelen volt leállítani, miután egy elektromos alállomás feltehetően gyújtogatás miatt kigyulladt.

A Tesla Berlinben akkumulátorgyártással is foglalkozik, hiszen az elektromos autókban ez az egyik legfontosabb alkatrész.

Tűz után bombariadó a Tesla gyárában

A tűzoltás azonban nem várt fordulatot hozott.

A Bild tudósítása szerint a közeli Erkner városa és Berlin egyes részei is áram nélkül maradtak a tűz miatt, míg a gyárat evakuálták. A kiérkező tűzoltók megkezdték a lángok oltását, ám nem sokkal reggel 7 előtt egy,

a közeli klímaaktivistákhoz köthető sátorra bukkantak és egy feliratra, amely szerint ott bomba van elásva.

A helyszínre tűzszerészek érkeztek, ám az oltást addig nem lehet folytatni, amíg ők nem ítélik biztonságosnak a területet, ez pedig akár órákig tarthat. Így a tűz marad,

a hatóságok jelenleg az állítólagos bombát keresik.

Az erdőirtás miatt tiltakoznak

A tiltakozó klímaaktivisták a Tesla-gyár tervezett bővítése ellen tiltakoznak, mely a jelenlegi évi 500 ezerről duplájára, évi 1 millióra növelné az üzem kapacitását. A bővítés során az erdő egy részét kivágnák.

A Teslát eddig is számos kritika érte, például a gyár magas vízhasználata miatt. Azonban nem csak a környezetkárosítás dühítette a helyieket. Elon Musk cége nem hajlandó kollektív szerződést kötni a gyár 12 ezer alkalmazottjával sem.

Valódi Hírek