Mi történik itt? A lengyelek szórólapokon tájékoztatják Orbán hazugságairól a magyar turistákat

A közkedvelt üdülőhelyen betelt a pohár.

A lengyelek nem tűrik tovább Orbánék hazug propagandáját: a Zakopanéba érkező magyar turistákat szórólapokon tájékoztatják a valóságról. A közkedvelt üdülőhelyre látogató, közmédiából tájékozódó magyarok így nem kerülhetik el a szembesülést.

A magyar turisták szemét igyekeznek felnyitni

Kétnyelvű szórólapokon próbálják hitelesen tájékoztatni a lengyel és magyar turistákat az Ukrajnában zajló háború eseményeiről a Zakopanéban megjelenő hetilap, a Tygodnik Podhalanski újságírói. A lap munkatársai úgy látják, Orbán Viktort kijelentéseivel Oroszországot segíti.

A nepszava.hu cikke szerint ezeket a szórólapokat nemcsak a helyi szállásadókhoz juttatják el, hogy mutassák meg magyar vendégeiknek. A magyar rendszámú autók szélvédőin is elhelyezik azokat. Az ötletgazdák úgy gondolják, ezzel segíthetnek enyhíteni a magyar média nehéz helyzetéből adódó problémákat.

A lengyel hetilap az X (régebben Twitter) közösségimédia-platformon is közzétette a szórólapot, amely az újságban szintén megjelent.

A jelenleg olvasható cikkben a Herszonból menekült Ljudmila Szorokovszka sorai olvashatók. Azt írta, hogy két éve álmodik felgyújtott házakról és lebombázott utcákról, kedvenc könyvesboltja pedig romokban hever.

Ahogy fogalmazott: szeretne hazatérni és mosolygó embereket látni városa utcáin, majd hozzátette:

Az én gyönyörű hazámat Oroszország gyilkolja”.

A herszoni menekült Orbánnak is üzent

„Visszafelé menet vigye el felhívásomat Orbán Viktor miniszterelnöknek. Miniszterelnök úr, nem tudom és nem értem, miért áll Vlagyimir Putyin pártjára, aki bombákat dobál a házamra. Mi rosszat tettünk önnel, hogy megakadályozza az Európai Unió segélyét az én meggyötört Ukrajnámnak?

Ma az én országom nemcsak a határait védi, hanem egész Európát. Nem látjátok, hogy Vlagyimir Putyin olyan ember, aki az emberi életet nem tisztelve hordozza a halált? Hogy ő egy gyűlöletkeltő ember, aki népirtásért felelős?”

– tette fel a kérdést.

Valódi Hírek