Hollik István úgy tudja, Fekete-Győr Andrásnak azonnal le kell mondania

A fideszes politikus azonban nem nézett utána a tényeknek.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója Facebook-posztban üzent a bírósági perben másodfokon elítélt Fekete-Győr Andrásnak. Arról érdeklődött, hogy a Momentum parlamenti képviselője mikor mond le.

Holliknak a 3 mondatos posztba sikerült becsempésznie egy laza gyurcsányozást, annak azonban nem nézett utána, hogy

a Fekete-Győr elleni ítélet nem jogerős.

Mivel a momentumos képviselő ügye harmadfokon folytatódik, egyelőre a Mentelmi Bizottság sem veheti napirendre.

Megírtuk, hogy tavaly május 26-án hirdetett ítéletet Szarvas Koppány Bendegúz és Fekete-Győr András ügyében a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

A Momentum volt elnökét hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolták, ám az elsőfokú bíróság kimondta, hogy Fekete-Győr nem követett el hivatalos személy elleni erőszakot. A vádemelés a 2018-as decemberi, a rabszolgatörvény elleni demonstráción eldobott füstgránát miatt történt.

Másodfokra került az ügy

Bár tavaly májusban felmentették Fekete-Győrt a hivatalos személy elleni erőszak vádja alól, az ügyészség fellebbezett, így a múlt héten újabb ítélet született. A két vádlott a bíróságon úgy nyilatkozott, hogy nem ártottak senkinek és nem is állt szándékukban hasonlót tenni.

Fekete-Győr András hozzáfűzte, hogy ő csupán a véleménynyilvánítás szabadságával élt, amikor részt vett a demonstráción.

A Fővárosi Törvényszék hétfőn úgy ítélte meg, hogy mindkét személy bűnös hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. Fekete-Győr András

egy év börtönbüntetést kapott, amelyet két év próbaidőre felfüggesztettek.

(Hollik István / Facebook)

Valódi Hírek