Többen megtámadtak egy nőt egy budapesti villamoson: Egyikük olyan fiatal, hogy nem büntethető

Ez rettenetes.

A vádirat szerint az elkövetéskor 14 éves fiú és társai – egy szintén fiatalkorú, valamint egy akkor még gyermekkorú lány – 2022. június 14-én, este, a XIV. kerületben felszálltak az Örs vezér tere irányába közlekedő villamosra.

A járművön utazott a sértett, aki egyszemélyes ülésen ült. A fiatalok odamentek a nőhöz, és leültek köré. A sértettel szemben a fiatalkorú lány foglalt helyet, aki szinte nyomban inzultálni kezdte úgy, hogy a lábát feltette a nő ülésére.

A gyermekkorú lány ezután a társa ülésre feltett cipőjének a talpát törölgetni kezdte a sértett pólójával.

A nő ekkor megpróbált elmenekülni, de a fiú nem engedte, és ököllel úgy arcon ütötte, hogy a nő szemüvege leesett, és a szája vérezni kezdett. A nő ezután leszállt, de

a támadók követni kezdték, és azt követelték tőle, hogy térdeljen le előttük.

Ő továbbra is igyekezett elmenekülni, de a három támadó nem engedte, végül ellökték. Ekkor a nő megtört és letérdelt a támadói előtt. Később otthagyták.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a 14 éves fiút csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolja. Vele szemben próbára bocsátást, valamint a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta.

Fiatalkorú lány társával szemben az ügyészség az eljárás 2 év próbaidőre történő, feltételes ügyészi felfüggesztéséről határozott.

Harmadik, gyermekkorú társuk esetében – életkora miatt – büntethetőséget kizáró ok áll fenn.

(Kiemelt képünk illusztráció)

(ugyeszseg.hu)

Valódi Hírek