Legyen mindig kéznél néhány minőségi kéziszerszám!

A hatékony munkavégzéshez elengedhetetlen a jó minőségű szerszám. A csavarhúzók, fogók, festéshez szükséges eszközök segítségével tudjuk precízen és könnyen végrehajtani a munkafolyamatokat.

Az otthoni barkácsolás vagy a szakember által végzett szerelés egyaránt igényli a megfelelő szerszámok meglétét. A Netpolc kézi szerszámainak kínálatában minden fontos eszköz megtalálható, legyen szó bitfejről, csavarhúzóról, speciális szerszámról, sőt még a festéshez szükséges ecsetek és kiegészítők is beszerezhetőek.

De mielőtt az oldal böngészésébe kezdenénk, érdemes néhány információval bővíteni ismereteinket a kézi szerszámokat illetően.

Csavarhúzó típusok

A leggyakrabban használt kéziszerszám típus a csavarhúzó, mely segítsége nélkül nehezen tudnánk a csavarokat ki- és betekerni. Miután többféle fejjel rendelkezhetnek a csavarok, így a feladat elvégzéséhez más és más szerszámra van szükségünk. Általában minden háztartásban és szerszámosládában találhatunk laposfejű és csillagcsavarhúzókat.

Ezenkívül azonban sok esetben, például bútorok összeszerelésénél is szükségünk lehet más típusú csavarfejekhez alkalmas eszközre is. A kereszthornyú változatok esetében kétfajta szerszámra lehet szükségünk. A PH jelölésű csavar lemez- és gipszkarton szereléséhez szükséges, míg a PZ típus fa összeillesztéséhez alkalmas, hornya párhuzamos kialakítású.

A precíziós szereléseknél a mágneses fejű, kifinomult kezelhetőségű csavarhúzókra van szükség, A minőségi anyagokból készült szerszámok erős acélból, hőkezelt fejjel rendelkeznek, így a csavar menetének sérülése kizárt.

Változatos fogókínálat

A fogók szintén gyakorta használt kézi szerszámok, nehezen kivitelezhető nélkülük a menetes anyák meghúzása. Szintén számos változatban kaphatóak, használatuk eltérő funkciókra ad megoldást.

A víz- és gázszerelők csőfogó nélkül kevés munkát tudnának elvégezni, míg a klimpelő és blankoló fogók elsősorban a villanyszerelők eszközei közé tartoznak, de bárki jó hasznát veszi ezeknek a szerszámoknak, aki vezetékek vágását, csupaszítását szeretné megoldani. A kombinált fogó több szerszám tulajdonságait egyesíti, csípő-, laposfogó és franciakulcs helyett is használható.

Praktikus szerszámkészletek

A legtöbb mesterember rendelkezik szerszámkészlettel, melyek kifogyhatatlan lehetőséget biztosítanak számukra bármely munka elvégzéséhez. Általában kisebb bőrönd méretű, speciális kialakítású tárolókban szállítják az eszközöket, ennek előnye, hogy minden kéznél van és nem hánykolódnak, sérülnek a szerszámok a dobozban.

A kisebb tárolókban általában többféle csavarhúzó típus és méret található, valamint egy imbuszkulcs készlet, néhány fogó, kalapács, vízmérték, különböző csavarok és tiplik. A több emeletes szerszámkészletek ennél jóval nagyobb választékot biztosítanak a szakembereknek, így változatosabb feladatokat is képesek velük azonnal elvégezni.