Milyen házi kedvencet tartsunk otthon? A macska ideális választás!

Nem vagyunk egyformák, egyesek egy ölben szeretgethető kedvencre, míg mások egy függetlenebb állatkára vágynak. Egy azonban biztos, a cicák nagyon bolondos, kíváncsi lények, akik sok-sok örömet hozhatnak a mindennapjainkba.

Hogyan érdemes macskát tartani?

Mielőtt megtervezzük a számára tökéletes életteret, fontos tisztába kerülnünk azzal a ténnyel, hogy a macska bizony sok mindenben eltér egy kutyától. Bármely állat képes szoros köteléket kialakítani a gazdájával, de a cirmosok számára mindig is fontos lesz a függetlenség, nem véletlenül szeretnek annyira elcsatangolni. Persze bizonyos kutyafajták is erről híresek, de ők mégis sokkal inkább vágynak az ember közelségére, s kevésbé igénylik az egyedüllétet.

Ettől függetlenül nyugodtan tarthatjuk bent a cicust, viszont néhány alapvető dologra érdemes odafigyelni, amikor kialakítjuk az optimális környezetet. Például arra, hogy beszerezzük a megfelelő macsabútorokat, s alapvető felszereléseket. Szerencsére a Grandopet.hu webshopból könnyedén megvásárolhatunk minden szükséges kiegészítőt, ráadásul itt kiváló minőségű macskatápokat is találunk.

A benti cicatartásnál alapvető, hogy legyen egy kis sarok berendezve afféle macska WC gyanánt, ahol nyugalmasan és higiénikusan végezheti a dolgát. Az alom rendszeres cseréjével pedig az otthonunk is tiszta maradhat, sőt, még a kellemetlen szagoktól sem kell tartanunk.

Miért létfontosságú a macskabútor?

A szobacicák nem tudják a természetben kiélni a vadász- és játékösztöneiket, főleg igaz ez egy lakásban tartott kedvencre. Nekünk kell biztosítanunk állatunknak karomkoptató, valamint emeletes bútorokat, amelyek segítségével levezetheti a sok-sok energiáját. Teljesen persze sosem tudjuk leutánozni a kinti környezetet, de nagyon szuper cicabirodalmat hozhatunk létre, amelyben sosem unatkozik, kedvére bolondozhat, s ha szeretne, akkor egy emeletes fekhelyen sziesztázhat.

A kaparófelülettel ellátott emeletes bútorokkal ráadásul otthonunkat is megóvhatjuk, így megakadályozható, hogy bundás barátunk a kanapét használja karomkoptatásra, illetve a függönyön lógjon unalmában. Egy multifunkciós cicabútor több szempontból is remek választás: tartalmaz kaparófelületet, bújókát, párnázott fekhelyet, sőt, bizonyos modellek lelógó labdácskát is. Ha emeletes, többszintes változat mellett döntünk, lehetőséget kínálunk a magasban történő pihenésre is.

Ne feledkezzünk meg a minőségi táplálásról sem!

A macska jólléte döntően a táplálásán múlik, persze az is rengeteget számít, ha szerető, vidám környezetben élhet, ahol játékok, alagutak, műegerek is megtalálhatók. Prémium eledelt választva nem dönthetünk rosszul, így ugyanis minden számára létfontosságú összetevőt biztosítunk, amely elengedhetetlen az egészsége szempontjából. A gondoskodást pedig sok-sok dorombolással fogja meghálálni.