Kattant a bilincs: Hátborzongató bűncselekményeket követett el egy pécsi ügyvédnő

Zsebre vágta a gyógykezelés árát.

Súlyos beteg gyermek kezelésére szánt pénzt sikkasztott el egy pécsi ügyvédnő – hívta fel a figyelmet riportjában az ATV Híradó.

Azt írták, az érintett gyermeket Németországban kezelték volna, viszont a jogi képviselő a rá bízott pénzt nem a kórháznak, hanem saját magának utalta el. Az üggyel kapcsolatban a család feljelentést tett, ekkor derült ki, hogy a rendőrség több bejelentés alapján

több mint 200 milliós csalás és sikkasztás miatt már eljárás alá vonta az ügyvédnőt.

A rendőrségen eddig tíz sértett tett feljelentést egy pécsi ügyvédnővel szemben, aki a gyanú szerint jelentős pénzösszeggel károsította meg őket. Az ügyvéd egy esetben például egy bírósági eljárás során nem a végrehajtónak, hanem a saját privát számlájára utalt el csaknem 35 millió forintot. Így az ügyfél elvesztette saját házát, ahonnan később kilakoltathatják.

A portál információi szerint az ügyvéd egy másik ügyfelét úgy verte át, hogy a munkadíjat átvette tőle, viszont a bíróságra már nem adta be az ügyfele által igényelt papírokat. A károsult nyilatkozott is a csatornának, ugyanakkor azt kérte, hogy a felvételen ne legyen felismerhető.

„Először is nem képviselt egy ügyemben, amivel 9 millió forintnyi kárt okozott nekem, aztán utána rengeteg okirattal hitegetett, átvert, és így

majdnem 100 milliós kárt okozott nekem összességében”

– mondta a csatornának az érintett.

A portál birtokába került egy olyan rendőrségi dokumentum is, amelyben az áll, hogy az ügyvédnőt megbízták egy alapítvány létrehozásával is, és az ide érkező összegek egy beteg kisgyermek gyógyítására mentek volna, azonban a beérkező pénzeket az ügyvédnő a saját számlájára utaltatta.

A rendőrségi okiratban foglaltak alapján azt írták:

a nő egyszerűen zsebre tette a gyógykezelés árát, és ezzel a családnak több mint 2 millió forintos kárt okozott.

A csatornának nyilatkozó ügyvéd szerint az eset rendkívül szomorú.

„Az ügyvéd és az ügyfél közötti viszony egy bizalmi viszony, ez értelemszerű, hiszen az ügyfelek jobban bíznak az ügyvédben, szakemberként tekintenek rá és nyilvánvalóan ezért is nagyobb bizalommal fordultak hozzá, amikor ezek a pénzösszeget átadásra kerültek”

– mondta Meggyes Attila ügyvéd.

Az ügyben nyilatkozó pszichológus rámutatott, hogy vannak olyan típusú emberek, akik nem elégednek meg annyi pénzzel, amennyit megkeresnek,

még többet akarnak, és úgy érzik, ha pénzük van, bármit megtehetnek bárkivel.

Káplár Mátyás, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakembere hozzátette: akiknél ez az érzés elcsúszik, eltorzul, ott a pénz kerül a középpontba, és ennek a szolgálatába állítanak mindent, így akarják a kontrolljukat biztosítani.

A rendőrség egy rövid közleményben reagált a történtekre.

„Az ügyben több rendbeli ügyvédi visszaélés, több rendbeli csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt nyomoz a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

egy 34 éves pécsi nő ellen.

A nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást nem kívántak adni”

– írták.

(Címlapkép: illusztráció / police.hu)

Valódi Hírek