Megáll az ész: Borkai Zsolt Orbán Viktornak üzent a választások előtt (+videó)

Mi lesz ebből?

A politikába visszatérő Borkai Zsolt exfideszes expolgármester kedden délután az ATV VOKS 2024 című választási műsorában beszélt terveiről.

„Meg tudom nyerni a választást”

– szögezte le.

Megírtuk, hogy tavaly októberben a korábbi városvezető, Borkai úgy döntött: visszatér a politikába. Azt mondta, olyan Győrt akar építeni, mint amilyen 2006 és 2019 között volt. Ehhez a győriek segítségét kérte.

2024-ben független jelöltként indul Dézsi Csaba András jelenlegi fideszes városvezetővel szemben a tizenhárom évig a Fidesz színeiben Győrt vezető politikus. Borkai megismételte, hogy semmiképp sem lép vissza

ha maga Orbán Viktor hívná fel, akkor sem tenné.

Dézsi Csaba András, a város jelenlegi kormánypárti polgármestere a nyáron azt mondta, Orbán dönti el, ki indul el a Fidesz színeiben. Ez nem túl jó hír Borkai számára, hiszen szeptember elején a Partizánnak adott több mint 5 órás interjúban a többi közt arról is beszélt, hogy

a Fidesz magára hagyta a botránya után.

Szerinte a jelenlegi polgármester elszúrta az elmúlt négy évet. Dézsi például a Győri Nemzeti Színház felújítását nem sokkal a 2020-as megválasztása után lefújta, annak ellenére, hogy arra a Modern Városok Program keretében már megvolt a pénz.

„Győr gazdag város volt, de olyan döntések születtek az elmúlt négy évben, amelyek nehéz helyzetbe hozták”

– mondta el a műsorban Borkai.

A Borkai Zsolttal készült beszélgetést itt lehet megnézni:

Valódi Hírek