Árnyékkormány: Adócsökkentéssel és béremeléssel lehet orvosolni a brutális drágulás okozta elszegényedést

A KSH friss adatai szerint az orbáni infláció a bérek ötödét elvitte.

Két hét sem telt el 2024-ből, máris megbukott az Orbán-rendszer talán legnagyobb tavalyi hazugsága. Heteken át hallgattuk, hogy egy számjegyű lett a hazai infláció, amit azzal a trükkel mutattak be Orbán Viktorék, hogy nem az éves átlagos pénzromlásról beszéltek – részletezte Barkóczi Balázs pénteki online sajtótájékoztatóján.

A Központi Statisztikai Hivatal pénteken nyilvánosságra hozta az igazságot: 17,6 százalék volt az orbáni infláció 2023-ban – emelte ki a Demokratikus Koalíció szóvivője, hozzátéve, hogy akárhogy is számolunk, ez a legkisebb egy számjegyű pénzromlásnak is majdnem a duplája. Emlékeztetett, hogy a friss adat szerint

a fizetések és a nyugdíjak ötödét vitte el a drágulás.

Kifejtette, hogy az élelmiszerek például 25,9 százalékkal, a rezsi több mint 22 százalékkal drágult, a tankolás díja pedig szintén az átlaginfláció feletti mértékkel, 18,6 százalékkal emelkedett.

A kormány nemcsak az orbáni infláció okáról hazudott a magyaroknak, hanem mértékéről is – hívta fel rá a figyelmet Barkóczi Balázs.

Mint mondta, az árnyékkormány szerint

csak egy szociáldemokrata fordulattal lehetne begyógyítani az orbáni infláció okozta sebeket.

„Nem az árakat, hanem a béreket és a nyugdíjakat kellene emelni, hogy az embereknek legyen pénzük a drágulás éve után”

– hangsúlyozta a DK szóvivője, megjegyezve, hogy megszorítások helyett adócsökkentésekre lenne szükség, hogy olcsóbbak legyenek az alapvető élelmiszerek, valamint az üzemanyagok, és így beinduljon a magyar gazdaság az Orbánék okozta recesszió után.

A Dobrev Klára vezette árnyékkormány ezért készül szociáldemokrata fordulatra a kormányváltás után: mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat biztosítana, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett pedig igazságos Magyarországot teremtene.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek