Megdöbbentő: Laptopokat kaptak a diákok az államtól, de valami nagyon nem stimmel

Több jel is arra utal, hogy a gépek nem vadonatújan kerültek a tanulókhoz.

Használt laptopokat oszthattak ki az iskolákban, akadt olyan érintett, aki arról számolt be Hadházy Ákosnak, hogy a szóban forgó eszközökön mappákat talált családi fotókkal, egyéb dokumentumokkal.

A politikus szerint ez csalhatatlan jele lehet annak, hogy

használt gépek kerültek a diákokhoz,

mindenesetre a közösségi oldalán hétfőn közölte, hogy utánajár a történteknek.

Hadházy Ákos Facebook-bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„HASZNÁLT LAPTOPOKAT OSZTOTTAK KI AZ ISKOLÁKBAN?

Mióta elkezdtem foglalkozni a gonosz Brüsszel pénzéből az iskolákban kiosztott, meglehetősen gyenge, de legalább erősen túlárazott laptopokkal, rengetegen kerestek meg a tapasztalataikkal, panaszaikkal.

Egy budapesti gimnazista szüleitől kapott információk alapján már az is kijelenthető, hogy az újként kiadott, a Klebelsberg Központ leltári matricájával ellátott gépek legalább egy része HASZNÁLT. Ahogy a nekem küldött levélben írták:

»A látszólag új, dobozos, mindenkinek teljesen egyforma laptop elindításakor érdekességekre bukkantunk: Több mappa volt a kezdőképernyőn és beazonosítható az ember is, aki használta, 2022-es fájlokat is találtunk rajta.

Családi fotókat, munkahelyi felmondást, kriptovalutázás elszámolásokat, munkahelyi referencia-fotókat.�Beazonosítható a felhasználó: név, bankszámlaszám, anyja neve, lefotózott lakcímkártya és személyi igazolvány, illetve kb. minden is benne van a tárolt dokumentumokban.«

A leírtak alapján még örülhetnek a gimnazista szülei, hogy nem felnőtt tartalmakat találtak a gépen…

Mindenesetre egyre erősebb a gyanú, hogy nem csak eladatlan, elfekvő készleteket osztottak ki nagy csinnadrattával, hanem – legalább részben – egyszer már használt, majd valamiért újra dobozba került gépeket.

Vannak más jelek is, amelyek a használt gépekre utalnak. Egy helyi csoportban valaki a gépek gyenge teljesítményére panaszkodott, mire a fideszes képviselő kiosztotta, hogy ezek a gépek »viszonylag újak«,

hiszen »legutóbb a népszámlálás során használták őket«.

Ez teljesen új információ, mivel eddig csak azt tudtuk, hogy a 2022-es népszámláláshoz a KSH tableteket vásárolt, és azok egy részét adták később a tankerületeknek (a tabletek szállítója az a SERCO Zrt. volt, amely a nagy laptopbeszerzésben is érdekelt).

Erről még fel fogok tenni még néhány tisztázó kérdést az illetékeseknek, és persze vannak más szempontok is, amik előkerültek ezzel az üggyel kapcsolatban. Folytatása következik.”

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek