Férjével együtt holtan találták Putyin legfőbb propagandistáját

Nem az ablakon esett ki, megmérgezték.

Holtan találták Zoja Konovalovát, az egyik orosz állami tévécsatorna vezetőjét, akit feltehetően megmérgeztek – írta a Newsweek.

A 48 éves Konovalovát január 5-én találták meg volt krasznodari otthonában. Mellette feküdt a volt férje is, akit szintén holtan találtak. A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség azt közölte: külsérelmi nyomok nem voltak a holttesteken. Sajtóhírek szerint a halál oka mérgezés lehet.

Zoja Konovalova a Kuban Állami Televízió- és Rádióműsor-szolgáltató internetes divíziójának volt a vezetője. 15 éves lánya és fia gyászolják – írta közleményében a szolgáltató. Az orosz hatóságok krasznodari osztálya nyomozást indított az ügyben.

Az orosz média a közelmúltban már több hasonló halálhírről számolt be. Pár napja egy másik orosz újságíró, Alekszandr Rybin holttestét találták meg egy autópálya közelében, Shakhty városa környékén. Halálának pontos okát mindeddig nem tisztázták. Decemberben a 35 éves Anna Tsarevát, a Komszomolszkaja Pravda főszerkesztő-helyettesét találták holtan moszkvai lakásában. Ő váratlanul tüdőgyulladás-szerű tüneteket kezdett el produkálni a halála előtt.

(newsweek.com / telex.hu nyomán)

Kapcsolódó:

„Leesett a lépcsőn”, és meghalt egy újabb orosz oligarcha

https://nyugatifeny.hu/2022/09/01/most-erkezett-kiesett-az-ablakbol-az-egyik-legnagyobb-orosz-olajvallalat-elnoke

Valódi Hírek