Kikapcsolódnál az ünnepek alatt? Mutatjuk a legjobbra értékelt karácsonyi filmeket!

Íme a lista.

A Magyar Filmadatbázis az értékelések alapján összegyűjtötte a magyarok kedvenc karácsonyi filmjeit. Nem is húzzuk az időt, mutatjuk a rangsort:

1. Drágán add az életed!Bruce Willis felejthetetlen alakítása sok izgalmat ígér az esti tévézéshez.

2. Igazából szerelem – A világ leghíresebb színészei gyűltek össze Richard Curtis alkotásában, amelyben különböző történetek fonódnak össze, a film végén pedig talán el sem kell árulnunk, hogy mi győzedelmeskedik.

3. Reszkessetek, betörők! – Nincs karácsony Kevin nélkül, és idén sem lesz ez másképp, mindenki kedvenc karácsonyi filmjét ugyanis szenteste vetíti a TV2.

4. Klaus – A karácsony titkos története – Kicsiknek és nagyoknak szól a mese, amely a barátságra és a szeretet fontosságára emlékeztet mindenkit az ünnepen.

5. Ollókezű Edward – A romantika és a dráma keveredik Tim Burton legendás filmjében, amelyről valószínűleg mindenkinek a remek alakítást nyújtó Johnny Depp ugrik be elsőre.

6. Holiday – Két magányos lélek úgy dönt, otthont cserélnek az ünnepek alkalmából: Cameron Diaz és Kate Winslet életre szóló kalandját követhetjük végig a televíziók előtt, ha ezt a filmet választjuk az esti popcorn mellé.

7. Az öt legenda – A család kedvence lesz a DreamWorks alkotása, amelyben személyesen a Mikulás, a Fogtündér, a Húsvéti Nyuszi, a Homokember, valamint Dér Jankó szorgoskodik azon, hogy minden gyermeknek öröm legyen az ünnep.

8. Karácsonyi lidércnyomás – Tim Burton újabb klasszikusa az animációs film, amely nemcsak karácsonykor, hanem halloweenkor is tökéletes választás a vasárnap esti mozizáshoz.

9.Reszkessetek, betörők! 2. – Kevin a második részben New Yorkban bukkan fel, de az ijesztő galambos nő és az óriási város sem tántorítja el attól, hogy borsot törjön két gazfickó orra alá.

10. A Grincs – Jim Carrey arcmimikáját szinte lehetetlen elfelejteni, Kifalva lakóit és a Kobak-hegyen lakó Grincs kalandját élőszereplős, valamint animációs film formájában is nyomon követhetjük.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek