Kiadták a figyelmeztetést: Rettentő viharok tartanak Magyarország felé

Péntek éjfélig lesz érvényben.

Figyelmeztetést adott ki Magyarország egész területére az Országos Meteorológiai Szolgálat 2023.12.22-én, pénteken éjfélig – közölték előrejelzésükben.

A délnyugati szelet csütörtök este, késő este északkeleten (Borsod és Szabolcs térsége) viharos lökések (~65-70, Zempléni-hg. 75-80 km/h) kísérhetik. Késő estétől északnyugat felől egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul a szél, amelyet pénteken nagy területen kísérhetnek időszakosan viharos (ált. 60-80 km/h, néhol >80 km/h) széllökések. Felhívták rá a figyelmet, hogy a viharos széllökések záporok környezetében is kialakulhatnak.

Csütörtökön az Északi-középhegység magasabb részein előforduló havazásból kis területen, legfeljebb pár centis hóréteget képződhet.

Jelezték, a péntekről szombatra virradó éjszakán nyugat felől csapadékzóna érkezik, ennek következtében a Dunántúli-középhegységben, a főváros tágabb térségében és az Északi-középhegységben átmeneti havazás valószínű. Majd ezt követően, napközben már a legtöbb helyen olvadásra lehet számítani. Addig jellemzően 3 cm friss vizes, tapadó hó hullhat, amely hónövekmény lokálisan (főként a magasabban fekvő tájakon) az 5 cm-t is meghaladhatja.

Forrás: met.hu

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek