Itt a bejelentés: 48 ezer forint rezsitámogatást ad a Fővárosi Önkormányzat minden kisnyugdíjasnak

A rászoruló nyugdíjasoknak.

Tavaly 200 ezer forintos havi nyugdíj alatt lehetett igényelni a fővárosi rezsitámogatást, a felső határt bővítették idén, így

214 ezer forintos nyugdíjig lehet majd kérni

– jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester pénteken a Facebook-oldalán.

A 48 ezer forintos egyszeri támogatást a havi 125 ezer forint alatti nyugdíjjal rendelkező budapestiek vehetik igénybe. Az ennél többet, de 214 ezernél kevesebbet kapó idősek 24 ezer forintos támogatásra jogosultak.

Fontos hangsúlyozni, hogy aki jogosult kerületi támogatásra és a főváros segítségére is,

az mindkettőt egyszerre igénybe veheti.

Karácsony erről szóló bejegyzését teljes egészében közöljük:

„Jövőre is rezsitámogatást adunk a rászoruló időseknek Budapesten, kibővítjük a rezsitámogatásra jogosító jövedelemhatárt.

Hiába a kormányzati bűvészkedés az inflációs adatokkal, az áremelkedések, a megélhetési válság sokakat hoz kilátástalan helyzetbe továbbra is. Nekik segíteni elsősorban és mindenekelőtt állami feladat. Az állam azonban az egyénre hárítaná a felelősséget, de mi Budapesten továbbra is a közösség erejében hiszünk.

Ragaszkodunk a szolidaritáshoz, a segítségnyújtáshoz, kötelességünknek érezzük támogatni és megvédeni a nehéz helyzetbe került budapestieket. Tesszük, ami lehetőségeinkből telik. Mert bár jövőre minden eddiginél több pénzt akar elvonni a kormány Budapesttől, pontosan tudjuk, a mi gondjaink eltörpülnek azokéhoz képest, akiknek lakhatását fenyegeti a megélhetési válság.

A Fővárosi Lakásrezsi Támogatás kapcsán 21 ezer háztartás fordult hozzánk segítségért. Jövőre, január elsejétől is egyszerűsített, könnyen elérhető formában biztosítunk

évi 48 ezer forint rezsitámogatást azoknak a budapesti nyugdíjasoknak, akiknek havi ellátása nem haladja meg a 125 ezer forintot.

A jövedelemhatárt itt százezer forintról emeltük 125 ezer forintra. Évi 24 ezer forint rezsitámogatásra jogosultak azok a fővárosi idősek, akiknek havi ellátása legfeljebb 125 ezer forintnál nagyobb, de nem haladja meg a 214 ezer forintot. Itt a korábbi 200 ezres határt emeltük föl.

A rezsitámogatást a gáz, villany, víz, csatorna vagy távhőszámlán írjuk jóvá, igényelni a kerületi szociális ellátásban lehet. Fontos, hogy a kerületi és a fővárosi szociális támogatások nem zárják ki egymást, ha valaki mindkettőre jogosult, akkor mindkettőt meg is kaphatja.

A Fővárosi Önkormányzat által biztosított, és a Hálózat Alapítvány által lebonyolított támogatást legegyszerűbben a kerületi önkormányzatok ügyfélszolgálatán, vagy a Fővárosi Önkormányzat ügyfélszolgálatán lehet igényelni.”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megnézni:

(Karácsony Gergely/Facebook)

Valódi Hírek