Börtönre ítélték az ismert magyar zenész fiát

Három vádpontban is bűnösnek találták.

Két év börtönbüntetésre ítélték Amerikában Bródy János fiát, akit azzal vádolnak, hogy feltörte az őt alkalmazó bank rendszerét, miután kirúgták.

A San Francisco-i bíróság

három vádpontban is bűnösnek találta a magyar zenész fiát,

aki a neves San Francisco-i pénzintézet, a The First Rebpublic Bank alkalmazottja volt egészen addig, amíg ki nem derült, hogy a belső rendszerhez csatlakozó védett gépéhez csatlakoztatott egy olyan adathordozót, amelyen porn*gráf tartalom volt.

Bródy János fia ellen azonnal fegyelmi eljárást indított a cég biztonsági osztálya, és hamarosan ki is rúgták. A zenész fia a történteket viszont nehezen vette tudomásul; miután elbocsátották, nem adta le a céges laptopját, hanem azt hazavitte és bosszút állt a bankon.

A vádirat szerint a férfi a cég felhőmérnökeként vállalati laptopjáról törölte a bank kódtárait, rosszindulatú szkriptet (olyan program, amely gyakran egy-egy részfeladat automatizálására szolgál – a szerk.) futtatott le az adatok törlésére, gúnyolódásokat hagyott a bank kódjában a volt kollégái részére, és más banki alkalmazottak nevében nyitott új munkameneteket.

Az ítélethirdetéskor a bíró a bank rendszereiben okozott kár teljes költségét mintegy

220 ezer dollárban (76 millió forint) határozta meg.

A pótvádirat szerint a férfi kirúgása után megtévesztően viselkedett, a rendőrségen feljelentést tett, amelyben hamisan azt állította, hogy a cég által biztosított laptopját ellopták az autójából, miközben edzőteremben volt. Hamis állításait később megismételte az amerikai titkosszolgálat ügynökeinek is, azonban 2023 áprilisában bűnösségét már elismerte.

Az ügyében csak most született ítélet, amely szerint a férfit

24 hónapnyi börtönbüntetésre ítélték,

valamint arra is kötelezték, hogy fizessen meg 529 ezer dollárnak (mintegy 182 millió forint) megfelelő összeget – írta a

(Bors/CBS News)

Valódi Hírek