Botrány: Havonta egyszer 10 percig lehet időpontot kérni a pesterzsébeti reumatológiára – tömegek kígyóznak a szakrendelő előtt (+videó)

Kígyózó sorok fogadták Fekete Katalint és Komáromi Zoltán a pesterzsébeti reumatológia előtt.

Kígyózó sorok fogadták hétfőn kora reggel Fekete Katalint, a Demokratikus Koalíció XX. kerületi polgármesterjelöltjét, valamint Komáromi Zoltán DK-s országgyűlési képviselőt Budapesten, a pesterzsébeti reumatológia előtt.

Fekete Katalin megosztotta: a szakrendelőben mindössze egy reumatológus szakorvos dolgozik, időpontot is havonta

csupán egyetlen alkalommal tudnak foglalni a betegek,

az üres helyek pedig gyorsan megtelnek.

Mint rámutatott: akad olyan páciens, aki reggel 6 óra óta várakozik, mégsem fog sorra kerülni a nap folyamán.

A DK szerint az Orbán-kormány felelőssége, hogy a páciensek fájdalmak közt sokszor ellátatlanul maradnak. Pesterzsébet ennél többet érdemel: európai, modern ellátást.

A kormány tönkretette az egészségügyet,

miattuk hosszú a várólista, miattuk hagyják el a szakmát az orvosok – emelte ki Fekete Katalin, hozzátéve, hogy Magyarországnak szociáldemokrata vezetésre van szüksége, hogy végre

mindenki akkor jusson ellátáshoz, amikor szüksége van rá.

Mint mondta, az önkormányzati választások után szociáldemokrata fordulatra készülnek: mindent megtennének azért, hogy a pesterzsébetieknek ne kelljen az utcán fagyoskodniuk egy időpontért.

Komáromi Zoltán megjegyezte, hogy bár az emberek a helyszínen, hidegben várakoznak, mindez még nem jelent garanciát, a rendszer ugyanis olyan törékeny, hogy egyetlen orvos vagy ápoló betegsége, szabadsága felboríthatja a hónapokra előre betáblázott rendet.

A körzetben 60 ezer ember él, így lehetetlen, hogy egy reumatológiai szakrendelés egy szakorvossal elegendő legyen – mondta a DK politikusa, hozzáfűzve, hogy Orbánék az elmúlt 13 évben tönkretették az egészségügyet, emiatt pedig az embereknek

egy-egy rutinműtétre is sokszor hónapokat kell várniuk.

Az önkormányzatok ugyanakkor tehetetlenek, a 10 évvel korábbi államosítások során minden eszközt kivettek a kezükből Orbánék – fogalmazott Komáromi, rámutatva, hogy a kormány nyilvánvalóan a magánegészségügy felé terelné a lakosságot – azokat az embereket, akiknek az Európa-rekorder, orbáni infláció miatt lassan a napi bevásárlás is gondot okoz – jegyezte meg a polgármesterjelölt.

Dobrev Klára árnyékkormánya azonban szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után: a milliárdos elit érdekeinek érvényesítése, a magánszolgáltató támogatása helyett

erős, állami egészségügyet hozna létre az önkormányzatok bevonásával.

Olyan kapacitásokat építene ki, ahol minden ember a lakóhelyéhez közel és a szükségleteinek megfelelően, időben jutna korszerű ellátáshoz – részletezte Komáromi.

Mint mondta, szociáldemokrataként modern, európai egészségügyet akarnak európai bérekkel, tisztességes nyugdíjakkal, emberi lakhatási feltételekkel.


(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek