Elindult a visszaszámlálás: Hivatalosan is bejelentették az országos gigasztrájkot, leáll a fél ország

Ez minden közlekedőt érint!

Mint írtuk, munkabeszüntetésre készülnek a Volánbusz dolgozói vasárnap és hétfőn. A sztrájk célja az értesülések szerint egy 25 százalékos fizetésemelés elérése – a bérfejlesztésről mellesleg már tárgyalt a szakszervezet és a munkáltató, utóbbi jövő év január 20-ig lezárná az egyeztetéseket.

A korábbi információk szerint vasárnap a járatok 21 százaléka, azaz 3760, hétfőn pedig

közel 50 százaléka, több mint 19 ezer marad ki.

A Volánbusz lapunkhoz eljuttatott friss közleményében megerősítette a tervezett, kétnapos sztrájk hírét. A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet a munkabeszüntetést azzal indokolta, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat.

„A vállalatnál működő közel 20 érdekképviseletből eddig egyik sem jelezte csatlakozási szándékát a munkabeszüntetéshez.

A Volánbusz a sztrájk tervezett ideje alatt biztosítja az elégséges szolgáltatásokat, a várhatóan nem közlekedő járatok listája a Volánbusz honlapján érhető el.”

– áll a közleményben.

„Az elégséges szolgáltatás keretében az első nap a járatok 80, a második nap pedig az 55 százaléka közlekedni fog, ez azt jelenti, hogy a Volánbusz a két nap során összesen

mintegy 23 ezer kieső járattal tervez országszerte”

– tájékoztattak, hozzátéve, hogy amennyiben az adott járatok közül az érintett sofőrök nem csatlakoznak a munkabeszüntetéshez, akkor még több járat közlekedik majd menetrend szerint.

Valódi Hírek