Itt a vége? Lopás miatt feljelentették Matolcsy bizalmasát

Túltolta a biciklit.

2020-ban, a járvány kellős közepén vásárolta meg Száraz István a Culinaris nevű élelmiszerbolt-hálózatot. Ez a vállalkozás arról volt ismert, hogy itt lehetett kapni a legjobb minőségű importalapanyagokat.

Száraz Matolcsy György fiának, Matolcsy Ádámnak az üzleti köréhez tartozik, úgy is szokták emlegetni, mint a Matolcsy-klán tagját, hiszen a Magyar Nemzeti Bankon keresztül különböző források szerint elképesztő mennyiségű közpénzre tehette rá a mancsát.

Ezúttal nem a jegybank, hanem

az EU Brexit miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat segítő alapjának pénzeit nyúlta le a vádak szerint.

Ugyanis 375 millió forint uniós forrást használt fel a Culinaris webshopjának fejlesztésére, miközben finoman szólva sem lehetett azt mondani, hogy

Száraz a Brexit vesztese lett volna.

Hadházy Ákos ezért feljelentette az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF), valamint az Integritás Hatóságnál is Száraz Istvánt.

A független országgyűlési képviselő ezt a Facebook-oldalán jelentette be. Bejegyzését teljes terjedelmében közöljük:

„Ez az EU-s tábla azt hirdeti, hogy Matolcsy Ádám multimilliárdos haverja annyi EU-s pénzt (375 milliót) kapott luxus élelmiszereket áruló boltja webshopjának fejlesztésére, amennyit egy átlagos tanár 100 év munkával kapna meg.

Hogy a rossz vicc fokozható legyen, ezt abból a pénzből kapta, amit az EU a Brexit miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások megsegítésére küldött. Vajon hogyan érinthette negatívan a Culinaris bolthálózatot a Brexit???

A napokban egyébként a 24.hu írta meg, hogy az Állami Számvevőszék is vizsgálta a Brexit kifizetéseket és botrányos dolgokat talált. (link a kommentekben) Ennek viszont semmilyen következménye nem lesz, ez csak egy „ejnye-bejnye, máskor óvatossbbban lopjatok” vizsgálat.

Az ügyben bejelentést teszek az OLAF-nál a rend kedvéért, a magyar Integritás Hatóságnál pedig a vicc kedvéért.

Feljelentést nem teszek, hiszen a rendőrök már annyiszor csináltak magukból hülyét a fideszesek kimosdatásával, hogy megkímélem őket ettől. Pedig az elkövetőket csak ez állítaná meg. Ez a tábla is csak egy újabb bizonyíték arra, hogy miért nem szabadna az EU-nak egy árva centet sem adnia az EU-Ügyészséghez csatlakozás hiányában. És hogy mennyit ér Navracsics fogadkozása a tárgyalásokon arra, hogy ezentúl majd nem fogunk lopni.”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:

(Hadházy Ákos/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek