Tragédia Nagykátán: Mindenkit sokkolt az érkező mentőhelikopter

Egy teljes település gyászolja a halottat.

November 21-én napközben egy mentőhelikopter szállt le Nagykátán a helyi iskola és a templom környékére, amitől a helyi lakosok rendkívül megijedtek. Arról számoltak be, hogy a helikopter után egy mentőkocsi is azonnal a helyszínre érkezett.

„Az iskolánál szállt le, először azt hitték, ott történt valami. Viszont nem sokkal később, miután pár szülő aggódva telefonált, állítólag gyorsan megnyugtatták őket, hogy nem iskolai eset volt. Ezután gondoltuk, hogy

a templomnál történhetett valami”

– mondta a Ripost beszámolója szerint egy helyi férfi.

Min kiderült, a tragédia valóban ott történt, ugyanis a templom gondnokához, K. Lászlóhoz hívtak segítséget. A portál információi szerint a 71 éves férfi régóta tagja a templomi közösségnek, a helyiek egy emberként szerették és tisztelték. Úgy tudják, László még akkor is dolgozott, amikor rosszul lett, és hirtelen összeesett.

A mentősök hosszú ideig küzdöttek a férfi életéért, de már nem tudták megmenteni, a helyszínen meghalt. Egy helyi lakos szerint az ott lévő szemtanúk már sejtették, hogy tragédia történt, ugyanis a mentőhelikopter és az esetkocsi is beteg nélkül távozott a helyszínről.

A plébánia közössége a tragikus eset után búcsúzott munkatársuktól.

„Köszönet mindenért, amit az együtt töltött 22 évben az egyházközségért tettél!

Laci, nyugodj békében, legyen részed az Atyai Ház örömében!”

– búcsúzott Lászlótól a plébánia közösségi oldalán.

A férfi temetését a jövő héten tartják, a szertartás után pedig egy külön szentmisét is tartanak emlékére.

Valódi Hírek