Óriási botrány érik: Rávágták az ajtót Orbánékra a régi szövetségesei

Kiderült, a diplomácia „mesterei” Orbánék.

A német kormány lemondta a már meghirdetett Német–Magyar Fórumot Berlinben. Információk szerint a döntés oka, hogy a német fél úgy döntött,

több civil szereplőt szeretne bevonni

a szervezésbe német oldalról is – írta a Szabad Európa.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Facebook-oldalán még arról magyarázott, hogy „tovább erősítik” a magyar–német kapcsolatokat.

„(…) Németország stratégiai partnerünk, a kölcsönös tiszteletre alapozva bármiről tudunk egymással beszélni.🇭🇺🤝🏻🇩🇪

A mai jó hangulatú és eredményes megbeszélésen megállapodtunk nagykövet asszonnyal abban, hogy a célunk közös: a magyar-német kapcsolatok erősítése és fejlesztése.✅”

írta posztjában Menczer.

A Szabad Európa információi szerint viszont elmarad a december 13-14-i Német-Magyar Fórum, mert

a német fél az utolsó pillanatban lemondta az eseményt.

A lap beszámolója szerint a rendezvényt nem törölték, „csak” elhalasztották, de felhívták rá a figyelmet, hogy

az esemény elmaradása így is példátlan a magyar–német kapcsolatokat tekintve.

Emlékeztettek, a két kormány a Német–Magyar Fórumot még 1992-ben hozta létre Antall József és Helmut Kohl vezetésével, amely a kétoldalú kapcsolatok kiemelt fontosságú terepévé vált. A lap kérdésekkel fordult az ügyben a Magyar–Német Ifjúságért Egyesület felé, de

nem válaszoltak.

Mint írták, a német–magyar kapcsolatok több évtizedes mélyponton vannak, a magas szintű találkozók gyakorlatilag megszűntek. Orbán Viktor november 13-án ugyan találkozott Olaf Scholz kancellárral, de a megbeszélésekről utólag csak annyit lehetett megtudni, hogy „európai ügyekről egyeztettek„, ráadásul a magyar kormányfő azért ment a német fővárosba, hogy Charles Michel, az Európai Tanács elnöke meghívására más uniós kormányfőkkel tárgyaljon.

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/10/13/berlin-orban-scholz

Valódi Hírek