Mi lesz ebből? Tiborcz István váratlanul vallott Orbánról, és rögtön meglepőt állított

Nocsak!

A Dorothea Hotel megnyitóját követően adott interjút az elfideszesített Indexnek a BDPST Group tulajdonosa, Tiborcz István, aki beszélt terveiről, de személyesebb jellegű kérdésekre is válaszolt, például hogy hol tartana ma az üzleti életben, ha nem Orbán Viktor lenne az apósa. A lap azt firtatta, ismernék-e a nevét egyáltalán.

Tiborcz István közölte: nagyon reméli, hogy ugyanitt tartana, ahol most ugyanakkor gyanítja, sokkal kevesebb ember ismerné a nevét, ha nem Orbán veje lenne.

„Orbán Viktor vejeként ugyanis rengeteg ember számára lettem érdekes.

Vannak, akik emiatt szeretnek,

mások utálnak, de akadnak bőven olyanok is, akik emiatt keresik az üzleti kapcsolatot velem. De összességében torzíthatja a szakmai teljesítmény valós megítélését – akár pozitív, akár negatív irányban”

– fejtegette.

„Kellett idő ahhoz, hogy ezt megtanuljam a helyén kezelni. Igaz,

megtiszteltetés a miniszterelnök vejének lenni, és egyben inspiráló személynek tartom Orbán Viktort,

de az üzleti élet önálló szereplőjeként nem azzal a gondolattal kelek fel reggel, hogy az apósom a miniszterelnök”

– magyarázta Tiborcz, hozzátéve, már azelőtt is voltak „szabad szemmel látható eredményei, sikerei„, mielőtt Orbán Ráhelt megismerte.

Tiborcz azt is közölte, úgy gondolja, „vissza kell adni Budapest régi fényét”.

„Prágába sem véletlenül özönlenek az emberek, egészen más arcát mutatja a város ma, mint mondjuk gyerekkoromban. Felújították a turisztikai látnivalókat, amely fejlesztéseknek meg is lett az eredménye”

– ismertette.

„Szerencsésnek mondhatom magam,

hogy jó családból származom, az édesapám egy orvosdinasztia tagja, ő maga is orvos, de amióta az eszemet tudom, mindig is vállalkoztak az édesanyámmal. Volt honnan örökölni ezt a szellemiséget, az első cégemet már egyetemistaként létrehoztam: energiamegtakarítással foglalkozott, ami a 2008–2009-es válság idején hiánypótlónak bizonyult.

Németországból importált transzformátorokat adtunk el Magyarországon úgy, hogy mi finanszíroztuk a beruházást, az ügyfél pedig a megtakarításból fizetett ki minket. Ez bevált, jól működött, de később értékesítettem”

– osztotta meg.

Valódi Hírek