Veretlenül jutott ki az Eb-re a magyar fociválogatott

3–1 arányban verték a hazaiak Montenegrót a Puskásban.

A magyar labdarúgó-válogatott a második félidőben hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a vendég montenegrói csapatot a vasárnapi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így csoportelsőként végzett és a második kalapból várhatja december 2-án a jövő évi kontinensviadal hamburgi sorsolását.

A vendégek ugyan Slobodan Rubezic fejesével a 36. percben vezetést szereztek, azonban a magyar csapatkapitány, Szoboszlai Dominik duplájával a 68. percre fordítottak Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai. A végeredményt Nagy Ádám állította be a hosszabbításban. Marco Rossi újoncot is avatott, az utolsó pillanatokban becserélte Szuhodovszki Somát.

A telt házas, Puskás Arénában aratott sikernek köszönhetően a magyar válogatott 12 találkozó óta nem talált veretlen legutóbb 2000 márciusa és 2001 áprilisa között volt ilyen jó sorozata és

1976 után zárt ismét veretlenül egy naptári évet.

Budapest, 2023. november 19.
A gólszerzõ Nagy Ádámnak (j3) gratulálnak csapattársai a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország – Montenegró mérkõzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. A nemzeti együttes 3-1-ra nyert, így csoportelsõként jutott ki a jövõ évi németországi Eb-re.
MTI/Kovács Tamás

(MTI)

Valódi Hírek