Betelt a pohár: Durván kiakadtak a szülők, amiért ezt tették Pintérék egy budapesti iskolával (+videó)

Délre járnak a gyerekek iskolába.

Olyan súlyos méreteket öltött a tanárhiány a budapesti Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskolában, hogy a gyerekek gyakran csak délre járnak iskolába, mert nincs, aki matematikát és informatikát oktasson – hívta fel a figyelmet az RTL Híradó.

Az egyik érintett szülő arról számolt be, hogy az óráknak nincs szakszerű helyettesítése. Mint mondta, a gyerekek délre járnak be az iskolába vagy délben már otthon is vannak.

„És amiatt nagyon el vagyunk keseredve, hogy az osztály fele informatika szakos, ami most digitális kultúra, de

az elmúlt 8 hónapban nem volt informatikatanár”

– mondta.

Egy másik szülő azt mondta, a státusztörvény miatt ősszel két matematikatanár is távozott az iskolából, a pótlásukat azóta sem tudták megoldani. A szülők azt is elmondták, hogy az informatikaórákat sokszor az iskola rendszergazdája tartja meg, – ha megtartja egyáltalán –, de

hiány van magyar-, rajz- és angol szakos tanárokból is.

Házlinger György, a Közép-Pesti Tankerületi Központ vezetője a keddi szülői fórumon elmondta, a csoportbontás megszüntetésével oldják meg, hogy nincs elég matematikatanár az iskolában.

„Nem is az az irány sajnos, hogy nagy csoportbontások legyenek. Most ettől függetlenül az itteni humánerőforrás alakulása miatt két matektanár éppen elment.

Nem az az irány, hogy csoportbontások legyenek”

– mondta a csatorna beszámolója szerint a tankerület vezető, aki a fórumon azt hangoztatta, hogy szerinte egy gimnáziumban nincs is olyan, hogy informatikai tagozat, ez – mondta – „csak marketingfogás az iskola részéről”.

A szülők azt mondták a csatornának, hogy megdöbbentették őket a tankerületi vezető válaszai.

„Nagyon afelé megyünk, hogy a gyerekeknek magántanárt keressünk délutánra drága pénzen ahelyett, hogy délelőtt kapnánk meg az iskolában azt az oktatást, amit az állam a köznevelési törvényben biztosít. Hogy ingyenes az állami oktatás.”

Az ügyben kérdésekkel fordultak a Közép-Pesti Tankerületi Központhoz és a Klebelsberg Központhoz is, ám válaszokat nem kaptak.

Videó:

Valódi Hírek