Árnyékkormány: Bér- és nyugdíjemeléssel, továbbá az uniós pénzek lehívásával lehet újraindítani a magyar gazdaságot

Az árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után – közölte Dávid Ferenc.

Drasztikusan nőtt az állami költségvetés hiánya az Orbán-kormány legfrissebb közlése szerint. Ezt a pénzt Orbánék nyilván újabb megszorításokkal és újabb kölcsönökkel fogják pótolni – hívta fel a figyelmet lapunkhoz is eljuttatott közleményében Dávid Ferenc gazdasági árnyékminiszter.

Közölte: az árnyékkormány szerint amíg Orbán megszorításokkal és az államadósság növelésével tovább fokozza a gazdasági válságot, addig egy szociáldemokrata kormány bér- és nyugdíjemelésekkel, valamint az uniós pénzek lehívásával

indítaná újra a magyar gazdaságot.

Azért ekkora a költségvetési hiány, mert az Orbán-kormány megszorításai, adó- és áremelései miatt az embereknek és a vállalkozásoknak egyre kevesebb a pénzük, így egyre kevesebb adót tudnak belőlük kisajtolni. Amíg azonban a magyar embereknek és vállalkozásoknak csak megszorítások, addig a külföldi nagyvállalatoknak és a milliárdos elitnek alacsony adók és állami támogatások jutnak – hangsúlyozta.

A Dobrev Klára vezette árnyékkormány

szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után.

„Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk”

– közölte Dávid Ferenc.

Valódi Hírek