Hová tűnt Pintér Sándor? A DK feljelentést tesz a tömeges kórházi fertőzések eltussolása miatt

Hiányolták a munkahelyén a belügyminisztert.

Pintér Sándor belügyminiszter és a fideszes képviselők megint megfutamodtak az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának keddi, rendkívüli ülése elől – részletezte a történteket Varga Zoltán aznapi online sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, a bizottság elnökeként ismét azért hívott össze ülést, hogy magyarázatot kapjanak végre az állami kórházakban tomboló, több ezer beteg halálát okozó higiéniai válságra.

Sajtóhírek szerint ugyanis szervezetten titkolták el a kórházi fertőzéseket, így

a Demokratikus Koalíció hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz a rendőrségen

– közölte a párt országgyűlési képviselője.

Hozzátette: a DK szerint az állami kórházakban tomboló higiéniai válságért és a kórházi fertőzésekben elhunyt betegek haláláért egyértelműen és kizárólag az Orbán-kormány felel.

Varga kifejtette, hogy a súlyos kormányzati megszorítások miatt már az alapvető tisztasági intézkedésekre sem adnak elég pénzt az állami kórházaknak. Nincs pénz a tisztítószerekre, a műtők fertőtlenítésére, sőt a rendszeres rovar- és patkányirtásra sem az egészségügyben – sorolta a DK politikusa.

A Dobrev Klára vezette árnyékkormány azonban szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után, hogy a milliárdos elitnek épülő magánkórházak helyett végre erős, állami egészségügy és tiszta kórházak működjenek hazánkban, a magyar betegek pedig fertőzésveszély nélkül gyógyulhassanak – hangsúlyozta a Népjóléti Bizottság elnöke.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek